21 Kasım 2023 14:42

İYİ Partili Ümit Dikbayır: İstifadan vazgeçtim, sonuna kadar mücadele edeceğim

Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, "İstifadan vazgeçtim. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim" dedi.

Fotoğraf: @UmitDikbayir/X

Paylaş

Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partiden istifa etme kararından vazgeçtiğini açıkladı. Dikbayır’ın bugün gazeteci İpek Özbey’e “Vazgeçtim. Baktım istifa edersem üstüme kalacak, sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim” dediğini aktardı.

"İFTİRALARIN HİÇBİRİNİ KABUL ETMİYORUM"

TV100'ün "Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı" programının dünkü yayınına telefonla bağlanan Dikbayır, “Perşembe akşamı yayına gelip bütün detayları tek tek anlatacağım. Yaklaşık bir buçuk aydır benim üzerimde korkunç bir iftira ve dedikodu kumpası var. Bir buçuk aydır sabrediyorum" dedi.

"Artık durum öyle bir hal aldı ki olanları anlatmam farz oldu" diyen Dikbayır, şöyle devam etti:

"Ortada çok kirli bilgi dolanıyor. Üstüme atılan iftiraların hiçbirini kabul etmiyorum. Cevap veremeyeceğim tek bir soru yok. Bu iftiraların, kumpasların üzerimde kalmaması için süreç yönetiyorum. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ve Meclis Divanı’na dilekçe vereceğim. Dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep edeceğim. Bu süreci tamamlayıp gelip anlatacağım. Vatandaşlarımızın her şeyi bilmesi lazım. İstifam söz konusu değil. Ben bu partinin kurucusuyum, benim emeğim var. Şimdi çıkıp edepli edepsiz açıklama yapıyorlar. Kürşad Bey çıkıp ‘Siyasi kalpazanlar’ dedi. Ben bunların hepsine tek tek yanıt vereceğim. Bilgehan Yılmaz’a yanıt vereceğim, ‘Çürük elmalar’ dedi. Genel Başkan'a yanıt vereceğim.”

"İSTİFA EDERSEM ÜSTÜME KALACAK"

Sözcü TV’de Can Coşkun da Dikbayır’ın gazeteci İpek Özbey’e “Vazgeçtim. Baktım istifa edersem üstüme kalacak, sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim” açıklaması yaptığını aktardı.

NE OLMUŞTU?

İstifalarla çalkalanan İYİ Partide bir süredir parti kasasındaki 132 milyon liranın eksik olduğu ve milletvekillerinden para talep edildiği iddiaları da gündemde. Parti kasasını halefine 132 milyon lira ile teslim eden Dikbayır'ın hesabın eksiye düşmesine tepki gösterdiği basına yansımıştı.

İddialarla ilgili Meral Akşener ailesinin hesaplarının inceletildiğini öne sürmüştü. Akşener, "Benim değil, oğlumun ve eşinin hesaplarının kontrol edildiği gayriresmi bildirildi. Bu doğru bir bilgi. Biz ilgili bankaya müracaat ettik, şimdi o gayriresmi bilgi resmi hale gelecek. Bunu ispat edemeyen şerefsiz oğlu şerefsizdir. İspat edildiği takdirde de ben bu politikayı tümden bırakacağım" demişti.

İddianın odağındaki İYİ Partili Ümit Dikbayır da disiplin kuruluna dilekçe vererek konunun araştırılmasını istemişti. Dikbayır, "Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, dün yaptığı açıklamada Dikbayır için "Bahsettiğiniz isim, bugün Genel Başkanımızın imzalarıyla, yetkileri çerçevesinde, tedbirli ve kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir" demişti.

Gazeteci İsmail Saymaz dahil bazı gazeteciler, Dikbayır’ın disipline sevk gerekçesinde "taciz" suçlaması yöneltildiğini dile getirmişti.

"TACİZ" İDDİASINA NİGAR DİKBAYIR'DAN TEPKİ GELMİŞTİ

Öte yandan "taciz" iddiasına Ümit Dikbayır’ın eşi Nigar Dikbayır'dan tepki gelmişti. Nigar Dikbayır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aile fotoğrafına, “Hesap inceletme yalanından buraya kadar düştünüz mü? Düne kadar namusunuzu emanet ettiniz. Bugün haysiyet cellatlığına soyundunuz. Kızlarımın babası, hayat arkadaşım, sizin anlayamayacağınız kadar namusludur. Evlatları da eşi de kefildir” diye yazmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Afyon’da sobadan zehirlenen 2 kardeş öldü

SONRAKİ HABER

'Solcular şeytan topluluğu' ifadelerinin yer aldığı kitap okullarda dağıtıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa