21 Kasım 2023 15:04

'Solcular şeytan topluluğu' ifadelerinin yer aldığı kitap okullarda dağıtıldı

"Solcular şeytan topluluğu" ifadelerinin yer aldığı Sezai Karakoç'a ait olan "Diriliş Neslinin Amentüsü" adlı kitap Kocaeli'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü eliyle 38 okulda öğrencilere dağıtıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Gebze

"Uluslararası Sezai Karakoç Günleri" kapsamında Kocaeli'de 38 okula "Diriliş Neslinin Amentüsü" adlı kitap dağıtıldı. Kitapta, "Gerçek sağ, Kur'an'da tanımlanmıştır. Kur'an'da, sağcılar, Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu olarak, sağcıların topluluğu uğurlu topluluk, solcu topluluk da uğursuz topluluk olarak vasıflandırılmıştır" ifadeleri tepki çekti.

AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sezai Karakoç'un anısına düzenlediği "Uluslararası Sezai Karakoç Günleri" kapsamında okulların bilgilendirilmesi amacıyla Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Gönderilen yazının ardından, "Uluslararası Sezai Karakoç Günleri" kapsamında 38 okulda Sezai Karakoç'a ait olan "Diriliş Neslinin Amentüsü" adlı kitaptan 10 bin adet ücretsiz olarak öğrencilere dağıtıldı.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bugün yaptığı, çocukların üstün yararını gözeterek bir faaliyeti eğitim kurumlarıyla iş birliği içerisinde yapmak değil, kimi tarikat- cemaatlere ve belediyelere eğitim alanında yer açmak, bu tarikat-cemaatlerin ve belediyelerin rejimin ihtiyaçları doğrultusunda öğrencilerle bir araya gelmesini sağlamaktır" dedi. MEB'in uzunca süredir imzaladığı protokollerle ve iş birlikleri ile eğitim hizmetini kimi tarikat-cemaatlere, belediyelere devrettiğini gördüklerini hatırlatan Bahadır, "Eğitim hizmetinin kamusal bir hizmet olmasını tamamen ortadan kaldırarak toplumsal bir fayda üretmek yerine, siyasal iktidar ile birlikte bu tarikat ve cemaatlerin gereksinimlerini karşılamaya dönük bu adımlar ciddi mağduriyetler ve olumsuzluklar üretmektedir. Aladağ yurt yangını, üniversite öğrencisi Enes Kara'nın yaşadıkları kamusal eğitim hizmetinin başka yapılara devrinde neler yaşanılabileceğinin en acı örneklerinden" diye konuştu.

"ANAYASAYA AYKIRI"

"MEB kimi zaman barınma hizmetleri, kimi zaman eğitim hizmeti, kimi zaman da sözde yarışmalar aracılığıyla bu tarikat ve cemaatlerin, belediyelerin eğitim alanına girmesine olanak sağladı ve sağlamaya devam ediyor" diyen Bahadır, "MEB, öğrencilerin etkinliklerle yeteneklerini, ilgilerini, becerilerini geliştirmek istiyorsa bunu belediyelere, tarikatlara, cemaatlere devretmek yerine doğrudan kendisi yapmalıdır. MEB'e çağrımız Anayasa'ya aykırı şekilde gerçekleşen bu ve benzer iş birliklerinin ve protokollerin derhal sonlandırılmasıdır. Eğitim Sen olarak, rejimin ihtiyacı doğrultusunda gerçekleştirilen sermayeleşmiş tarikat-vakıflarla, belediyelerle yapılan protokoller ile laik, bilimsel, kamusal anlayışla mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Eğitim-İş Kocaeli 1 No'lu Şube de kitapta halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden ifadelerin yer aldığını belirterek Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kamu görevlileri hakkında yapılan suç duyurusu öncesi Kocaeli Adliyesi önünde açıklamalarda bulunan Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 1 No'lu Şube Başkanı Sabri Mutlu, "Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Cumhuriyeti Korumak, Çocukları korumakla başlar' veciz sözü ilke olarak kabul eden Eğitim İş Sendikası olarak talebimiz dağıtılan bu ayrıştırıcı, bölücü kitapların bir an önce toplatılmasıdır. Okullar siyaset alanı olmamalı ve bu ülkenin geleceği çocuklarımız Milli Eğitim Temel Kanunu doğrultusunda yetiştirilmelidir. Buna benzer uygulamaların çocuklarımız ve öğrencilerimiz üzerinde telafisi mümkün olmayacak sorunlar doğuracağı bir gerçektir. Eğitim-İş Sendikası olarak, bu sorunların yaşanmaması adına, proje kapsamında dağıtılan bu tür kitapların okullarımızdan acilen toplatılmasını istiyor, bu vahim durumun takipçisi olacağımızı yetkililere ve kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

Kitapta yer alan bazı metinler şöyle:

"....insanları da şöyle bölümlüyorum; hakikate uyanlar, sağcılar; karşı çıkanlar, solcular, hakikat yolunu sürdürenler, gerekirse bu uğurda bütün çıkarlarını hatta canlarını feda edenler, hakikat yarışçıları, öncüler. İşte bu anlamda sağcıyım. Batılı anlamda sağcılık, solculuktur benim gözümde. Ya da solculuktan farksızdır. Kapitalizm, benim gözümde solun bir yüzü, komünizm öbür yüzüdür. İnsan olan derim tükürsün ikisinin de suratına. Solcular gerek başkalarını sömürmeleriyle gerek insanların muhtaç oldukları gerçek barışı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak yıkmakla toplumların çürümesine, insanların red ve isyanın pençesine düşmelerine sebep olurlar. Kin ve öç tohumunu ekerler. Silahları propagandadır. Ne kadınlara ne yaşlılara ne yoksullara ne öksüzlere acırlar. Gözlerine kan bürümüştür. Gerçek sağ, Kur'an'da tanımlanmıştır. Kur'an'da, sağcılar, Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu olarak, sağcıların topluluğu uğurlu topluluk, solcu topluluk da uğursuz topluluk olarak vasıflandırılmıştır. Diriliş, uğurlu, iyilikçi topluluğu gerçekleştirme yoludur. Diriliş, şeytanın topladığı ve uğursuzluk saçan her topluluğu dağıtma, Allah'ın ipine sımsıkı sarılan topluluğu kurma yolu, yöntemi ve savaşı demektir..."

ÖNCEKİ HABER

İYİ Partili Ümit Dikbayır: İstifadan vazgeçtim, sonuna kadar mücadele edeceğim

SONRAKİ HABER

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan AKP'den istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa