21 Kasım 2023 21:21

İskoçya Başbakanı'ndan İngiltere Başbakanı Sunak'a mektup: Filistin'i tanıyın

İskoçya Başbakanı Yousaf, İngiltere Başbakanı Sunak ve İşçi Partisi lideri Starmer'e mektup yazarak Filistin devletini tanınmasını ve Gazze'de derhal ateşkes çağrısı yapılmasını istedi.

Fotoğraf: İskoçya Hükümeti (CC BY 2.0)

Paylaş

İskoçya Başbakanı Humza Yousaf, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve ana muhalefet İşçi Partisi lideri Keir Starmer'e bir mektup yazarak Filistin devletinin resmi olarak tanınmasını ve Gazze'de ateşkes çağrısında bulunulmasını talep etti.

Humza Yousaf, Rishi Sunak'a gönderdiği mektupta, Birleşik Krallık Hükümeti'nin Filistin'i 1967'de belirlenen sınırlar içinde tanıması için çağrı yaptı ve bunun "İsraillileri ve Filistinlileri birbirini izleyen şiddet döngülerine mahkum eden siyasi çıkmazı" sona erdirmeye yardımcı olacağını vurguladı.

Söz konusu mektup, İskoçya Parlamentosu'nda bugün Orta Doğu'daki durumu görüşmek üzere yapılacak oturumun öncesinde gönderildi.

Yousaf, benzer bir mektubu İşçi Partisi lideri Sir Keir Starmer'a da gönderilerek çağrılara destek vermesini istendi.

Yousaf, Sunak'a gönderdiği mektupta "Birleşik Krallık'ın İsrail hükümetine ve dünyaya, iki devletli çözüme destek doğrultusunda Gazze'de sadece Filistinlilerin yetkili olabileceğini açıkça belirtmesi elzem ve acildir" dedi.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Soylu yine gazetecileri hedef aldı

SONRAKİ HABER

Türkiye, Cezayir ile sıvılaştırılmış doğal gaz ithalatı anlaşmasını 2027'ye kadar uzattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa