22 Kasım 2023 11:04

Burda Bebek adlı iş yerinde sendikalı olan 9 işçi tazminatsız işten atıldı

Petrol-İş Sendikasına üye olduğu için Burda Bebek Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ’ de 9 kadın işçi işten atıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Burda Bebek Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ’de patron, sendikalaşan 9 kadın işçiyi Kod 49 ile işten çıkardı.

Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Düzce Şubesinin çoğunluğu sağlayarak yetki aldığı fabrikada, patron 9 kadın işçiyi Kod 49 ile tazminatsız bir şekilde işten attı. İşçiler anayasal haklarının tanınması, atılan işçilerin geri alınması ve yetki itirazının geri çekilmesi talebiyle eyleme başladı. Evrensel’e konuşan kadın işçiler, sürekli baskı ve mobbinge maruz kaldıklarını, mesaiye kalmak istemediklerinde ise işten atılmakla tehdit edildiklerini söyledi. 250 işçinin çalıştığı fabrikanın 150’si kadın işçi. İşten atılan bir işçi, “Kadınları işten atmalarının nedeni, ‘Nasıl olsa kadınlar direniş yapamaz, çadır kuramaz’ diye düşünmeleridir. Biz mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Fabrikada yeni giren işçiyle, eski işçiler arasında ücret farkı olmadığını söyleyen işçi, “Patron temsilcileri sendikadan istifa etmemiz durumunda ücretlerimizi artıracaklarını teklif ettiler. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi. (Sakarya/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Çocuk istismarı davasında koruculara verilen ceza bozuldu

SONRAKİ HABER

Elazığ’da 6 mahpusun tahliyesi erteleme yoluyla engelleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa