22 Kasım 2023 17:29

CHP Milletvekili İnan Akgün Alp, Adalet Bakanı Tunç’un istifasını istedi

"Görevini yapmayan sizden önceki Adalet Bakanları ile beraber, Ogün Samast gibi bir katilin elini kolunu sallayarak dolaşmasındaki sorumluluğunuz nedeniyle istifa etmenizi CHP adına talep ediyorum."

Fotoğraf: Utku Uçrak/AA

Paylaş

CHP Kars Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi İnan Akgün Alp, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u istifaya çağırdı.

Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında konuşan Alp, "Görevini yapmayan sizden önceki Adalet Bakanları ile beraber, Ogün Samast gibi bir katilin elini kolunu sallayarak dolaşmasındaki sorumluluğunuz nedeniyle istifa etmenizi CHP adına talep ediyorum" dedi.

Hrant Dink'in 15 Kasım'da tahliye edilen katili Ogün Samast hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianame, geçen günlerde İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

CHP'li İnan Akgün Alp, iddianamede Ogün Samast'ın "FETÖ'nün çıkar ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğinin" belirtildiğini hatırlattı ve kamu mensuplarıyla irtibatlı şekilde cinayeti işleyen Samast hakkında örgüt suçundan zamanında dava açılmamasına tepki gösterdi.

CHP'li Alp, “Sayın Bakan, kamu mensuplarıyla irtibatlı bir şekilde bu cinayeti işleyen Ogün Samast hakkında örgüt suçundan zamanında dava açılmaması suretiyle FETÖ'yle mücadelede zafiyet gösterilmesi ve Bakanlığınız döneminde buna sebep olan hakim ve savcılar hakkında bugüne kadar gereğinin yapılamaması nedenleriyle Adalet Bakanı olarak görevin gereklerini yerine getirmemiş bulunuyorsunuz. Bu nedenle Sayın Bakan, bu süre zarfında görevini yapmayan sizden önceki Adalet Bakanlarıyla beraber Ogün Samast gibi bir katilin elini kolunu sallayarak dolaşmasındaki sorumluluğunuz nedeniyle istifa etmenizi CHP adına talep ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocuklara ırkçı ifadelerin söyletilmesi Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

'Yolyemezler' suç örgütünün lideri gizli bölmede yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa