22 Kasım 2023 21:12

Kongreye katılmak benim için öğretici oldu

Kayseri'den bir fen lisesi öğrencisi katıldığı EMEP Kayseri İl Örgütü'nün kongresine dair izlenimlerini yazdı: "Bu kongre benim işçin sadece bir kongre değil aynı zamanda oldukça öğretici oldu."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Fen Lisesi Öğrencisi
Kayseri

Emek Partisi Kayseri İl Örgütü’nün, 10. Olağan İl Kongresi katıldığım ilk kongreydi. Devrimci mücadelede birlikteliğin, dayanışmanın ve yoldaşlık bilincinin ne kadar önemli olduğunu sözlerden ziyade o ortamın içinde bulunarak öğrendim. Demokrasiye gerçekten ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde gerçek demokrasiyi gördüm ve gözlemledim.

Kongrenin başında parti tarihi ile ilgili olan sinevizyon gösterimi beni çok etkiledi. İşçi sınıfının kendi partisini kurarken grevlerden, eylemlerden ve mücadeleden gelen gücünü ve coşkusunu sinevizyonu izlerken derinden hissettim. “İşçi sınıfı partisiyle güçlüdür” sloganına yakışır olan kurulma sürecindeki o coşku, bugün Kayseri ve diğer pek çok ilde hâlâ devam ediyor.

"GENÇLİĞİN MÜCADELESİ İŞÇİ SINIFI İLE BULUŞMALI"

Kongre’de işçi, kadın, genç alanlarındaki dayanışmaya dair birçok başlık ve konu vardı. Kapitalizmin kazancı uğruna alınmayan önlemler yüzünden iş cinayetine kurban giden işçilere, sistemin hükümeti “kader” kavramını neden kullandığı kafamda daha da oturdu. Binlerce öldürülmüş kadının sesini duyurmak isteyen ve yeni kadınların da bu vahşete eklenmesini önlemek istemeyen ve kadın mücadelesinin öneminin vurgulanması da oldukça önemliydi. Gelecek hakkında düşüncüleri çıplak ayakla köz üzerinde yürümek misali olan; işsiz kalacağını ve ülkenin şu anki durumunda yaşayamayacağını düşünen “Bilimsel Laik Bir Eğitim İstiyoruz!” sloganına karşı dalga geçer gibi okullara imam atayan gerici yönetimin altında ezilen gençliğin sesi, güvencesi ve dert ortağı olmuştur bu kongre. İşçi sınıfı ve gençliğin mücadelesinin neden ortaklaşması gerektiğini çok daha iyi kavradım. Koltuk sevdasının değil halkımızın sorunlarının konuşulduğu bir kongre olarak Türkiye siyasetinde bir örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Bu kongre benim işçin sadece bir kongre değil aynı zamanda oldukça öğretici oldu.

 

ÖNCEKİ HABER

İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 14 bin 532’ye yükseldi

SONRAKİ HABER

Aile ve Gençlik Fonu teklifi Meclis'ten geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa