25 Kasım 2023 01:36

DEÜ Hastanesi Başhekimliği iddiaları kabul etmeyip sendikaları suçladı

İşçilerin “TİS’den doğan komisyon hakkımız düzgün işletilsin” mektubuna yanıt veren Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, iddiaları reddetti, sorumluluğu sendikalara yükedi.

DEÜ Hastanesi Başhekimliği iddiaları kabul etmeyip sendikaları suçladı

Fotoğraf: DHA

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekimliği, gazetemizde 23 Kasım’da yayınlanan “DEÜ Hastanesinde TİS’den doğan komisyon hakkımız düzgün işletilsin” başlıklı işçi mektubuna yanıt verdi.

DEÜ Hastanesi Başhekimliği tarafından yazılı olarak bildirilen açıklamada, “Konu Toplu İş Sözleşmesi (TİS); yasal süreçler işletilerek yetkili sendika ile imzalanmış olup, TİS’in 8.maddesinde; Terfi Kurulu’nun (a) bendinde Terfi Kurulunun 4 kişiden (iki üyesi sendikadan, iki üyesi işverenden) oluşacağı, oyların eşitliği halinde başkanın oyu ile iki oy sayılacağı, (b) bendinde kurulun 6 ayda bir toplanacağı, uyuşmazlık halinde konunun uyuşmazlık çözme kurulunda karara bağlanacağı açıkça belirtilmektedir. Söz konusu kurullar TİS’e uygun olarak toplanmış ve gündem maddeleri eksiksiz olarak görüşülmüştür. Sendikanın basına yansıttığının aksine kurullar toplanmamazlık yapmamış, 25 Temmuz 2023, 25 Ekim 2023 tarihlerinde görüşülen kararlar da tutanak altına alınmıştır” denildi.

DEÜ işçilerinin yazdığı mektupta geçen; Personel Müdürünün “Namus Kavgası” diyerek darp edildiği yönündeki hususu reddeden Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği yaşanılan kavganın “aile içi bir tartışma” olduğunu ileri sürdü. Başhekimlik açıklamasında ayrıca işçilerin örgütlü olduğu sendikaların komisyonlara katılmalarına ilişkin “konu oy çokluğuna doğru ilerlediğinde ciddiyetten ve mevzuatın kendilerine yüklediği sorumluluk bilincinden uzak şekilde masadan kalkarak, kamu görevinin icrasına engel olmaktadır” şeklinde yorumlayarak, yaşanılan sorunların çözüme kavuşmamasının sorumluluğunu sendikaların üzerine atmış oldu. (İzmir/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çocukları öğüten çark

Çocukları öğüten çark

Yoksulluğun pençesindeki ailelerin çocukları tüm dünyada acımasızca emek piyasasına çekilirken, Türkiye kapitalizmi bu konuda en önde koşuyor. Çarklar köle koşullarında dönsün diye devlet gücünü seferber etmekten geri durmayan iktidar, milyon milyon işçileştirdiği çocukların da uzun ve ağır çalıştırılmasına, onlarcasının ölüme sürüklenmesine göz yumuyor.

2.3 milyon çocuk MESEM kapsamında günde 8-10 saat çalışıp ustalık belgesi aldı

15-17 yaş grubundaki neredeyse her 4 çocuktan biri çalışma hayatında

71 çocuk 2024'te çalışırken hayatını kaybetti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et