29 Kasım 2023 16:35

Eğitim Sen İzmir 6 No’lu Şube Genel Kurulunu gerçekleştirdi  

Eğitim Sen İzmir 6 No’lu Şube 12. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirildi. Genel kurulda bilimsel, laik, nitelikli, ücretsiz, anadilde eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve barış talepleri yinelendi

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Eğitim Sen İzmir 6 No’lu Şube 12. Olağan Genel Kurulunu Narlıdere Cemevin’de gerçekleştirildi.

Yaşamını yitiren eğitim emekçileri için yapılan saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan mevcut şube başkanı Bülent Karakaş, “15 Temmuz 2016’da yapılan darbe girişiminden hemen sonra, 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL rejimiyle, 12 Eylül askeri cuntasının Anayasası bile rafa kaldırılarak bir Anayasasızlık süreci başlatılmış ve bununla birlikte tüm toplumsal kesimlerin hak ve özgürlüklerine saldırılmış kazanımlarına el konulmuştur” dedi.

Konuşmasında eğitim emekçilerinin giderek yoksullaştığını, KHK mağduriyetlerini, ÇEDES gibi antilaik uygulamaları, tüm özelleştirme rant ve talan politikalarınını dile getiren Karakaş, konuşmasında bilimsel, laik, nitelikli, ücretsiz, anadilde eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve barış taleplerini yineledi. “4688 sendika yasasının değiştirilip grevli gerçek bir TİS düzeni gerçekleşinceye kadar kesintisiz bir mücadele hattının örülmesini savunuyoruz” diyen Karakaş, mücadele vurgusu yaptı.

“HAK GASBLARINA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ”

Konuk katılımcılardan SES İzmir 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu adına söz alan Günseli Uğur, bir süredir kitlelerden kopuk çalışmalar nedeniyle birleşik mücadelenin uzağında kalındığını söyledi. 2009-2010 yıllarında GSS daha sıcak gündemdeyken DEÜ SES İş Yeri Temsilciliği ve Eğitim Sen’in dahil olduğu yöre derneklerine kadar pek çok emek, demokrasi güçleri ve STK’larla beraber iş yeri etkinliklerinden kahve toplantılarına kadar etkili çalışmalar yürütüldüğünü hatırlatan Uğur, “Yine aynı yıllarda Türkiye’nin ilk asistan grevi olarak kayıtlara geçen eylem günlerinde yanyana alanlardaydık. Birleşik mücadelenin yeniden gerçekleşmemesi için hiçbir engel yoktur” dedi. Uğur, “Bugün ÇEDES örneğinde olduğu gibi yürütülen anti-laik uygulamaların son bulması için ve de sağlık hakkının özelleştirmeler ile gasbına karşı birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Raporların sunulması ve önergelerin ardından iki liste ile seçim gerçekleştirildi. Yeni dönemde 6 No'lu Şube Yürütmesinde Bülent Karakaş, Akif Gözmen, Hülya Çağlar, Nermin Yaşar, Veysi Irmak, Aysel Kızıltuğ ve Deniz Filiz görev aldı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam