30 Kasım 2023 23:38

İHD: Kürtlere ve seçilmişlerine yönelik yargısal baskıdan vazgeçin!

İHD, Selçuk Mızraklı'ya verilen cezanın Türkiye’de yargısal süreçlerin siyasi iktidarın vesayeti altında olduğunun apaçık göstergesi olduğunu belirterek karara tepki gösterdi.

Fotoğraf, Selçuk Mızraklı'nın Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Yerine kayyum atandığı dosyadan verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası Yargıtay tarafından eksik inceleme nedeniyle bozulan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’ya yeniden yargılandığı davada, mahkeme aynı cezayı verdi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, alınan karara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Adnan Selçuk Mızraklı’nın Diyarbakır Şubesinin üst kurul delegesi olduğunun belirtildiği açıklamada, hakkında verilen bu cezanın Türkiye’de yargısal süreçlerin siyasi iktidarın vesayeti altında olduğunun apaçık olduğunun göstergesi olduğu belirtildi.

"AİHM VE AYM KARARLARI İÇ HUKUKTA UYGULANMALI"

24 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Türkiye’de yeniden başlayan silahlı çatışma ve şiddet ortamı nedeniyle artış gösteren güvenlikçi politikalar, Kürt meselesinin demokratik ve barışçıl çözüm arayışı çabası içerisinde olan herkese yönelik bir baskı aracına dönüştürüldüğünün belirtildiği açıklamada bu baskılanmanın sürdüğü belirtildi. Açıklamada, “Bu nedenle Türkiye’de devam eden silahlı çatışma ve şiddet ortamını sona erdirecek politikaların hayata geçirilmesi amacıyla adımlar atılmalı, özellikle AİHM ve AYM tarafından hükmedilen hak ihlali kararlarının ivedilikle iç hukukta uygulanması gerekmektedir” denildi.

"KÜRT SORUNUNDA BARIŞÇIL YOLLAR İZLENMELİ"

Türkiye’nin demokratikleşmesi ve insan hakları sorunlarını en aza indirebilmesinin yolunun Kürtlerin ve siyasi temsilcilerinin gözaltına alınması, tutuklanması, ağır cezalara çarptırılması, belediyelere kayyum atanmasıyla olamayacağının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Seçme ve seçilme hakkının gerçek anlamda güvence altına alınması, devam eden çatışmalı sürecin sonlandırılması, Kürt sorununu barışçıl ve diyalog yolu ile çözmenin arayışı ile gerçekleşebilir.” (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu: Akşener ile bir işbirliğinin olabileceğini düşünüyorum

SONRAKİ HABER

ABD, Gazze'de geçici ateşkesin uzatılmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa