2 Aralık 2023 04:35
/
Güncelleme: 07:58

Tersane işçisi: Özak işçilerinin mücadelesi hepimizin mücadelesi

"Bizler de tersanelerde iş cinayetlerine, taşeron çalışma sistemine karşı insanca bir yaşam için mücadele ettiğimiz her anda iktidarın kolluk güçlerini karşımızda görüyoruz."

Tersane işçisi: Özak işçilerinin mücadelesi hepimizin mücadelesi

Fotoğraf: Deniz Kar/Evrensel

Tuzla’dan bir tersane işçisi

Merhaba Evrensel okurları. Ben Tuzla’da tersanede çalışan bir işçiyim. Tersane işçisi olarak Özek Tekstil’de yaşanan gelişmeleri takip ediyorum. Mücadelelerini destekliyorum.

İktidar ve onun kolluk güçleri, işçilerin en demokratik haklarından biri olan sendikal örgütlenme hakkına bile amansızca saldırıyor. Bugün saldırılan yalnızca Özak işçileri değil, bütün işçilerdir. Saldırı hepimize olduğu gibi, bugün Özak işçilerinin mücadelesi de hepimizin mücadelesidir.

Bizler de tersanelerde iş cinayetlerine, taşeron çalışma sistemine karşı insanca bir yaşam için mücadele ettiğimiz her anda iktidarın kolluk güçlerini karşımızda görüyoruz. Bugün Özak’ta jandarmanın yaptığı gibi, burada da polisler her mücadelede patronların bir neferiymiş gibi önümüze dikiliyor. Patronların çıkarlarını kolluyor.

Özak Tekstil’de yaşananlar iktidarın ve onun güçlerinin kimlerin elinde ve hizmetinde olduğunu bir kez daha bütün çıplaklığıyla göstermiştir. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, işçilerin birliği ve beraberliğini engellemeyeceklerdir. İşçilerin dayanışması onları yenilgiye uğratacaktır. Bu sebeple Özak Tekstil işçilerinin mücadelesini selamlıyorum. Yaşasın işçilerin birliği. Yaşasın sınıf dayanışması. 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

Antep’in de aralarında olduğu bölge illerinde ortalama işçi ücreti asgari ücretin altında, haftanın 7 günü, pazarları 12 saat çalışma, üretim baskısı! Devletin ve patronların yasaklar, kolluk gücü ve sendikacı tutuklamasıyla devam ettirmek istediği bu düzenin dayanılmaz hale geldiğini söyleyen Çelikaslan işçisi, tüm işçileri BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmeye çağırdı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et