04 Aralık 2023 17:10

Abdurrahman Gök: Ellerim kelepçeli, vicdanım hür

Tutuklu gazeteci Abdurrahman Gök, yarın görülecek duruşması öncesi gönderdiği mektupta "Ellerimde kelepçelerle duruşma salonuna getirileceğim ama vicdanım hür olarak" dedi.

Fotoğdaf: MA

Paylaş

Mezopotamya Ajansının (MA) tutuklu editörlerinden Abdurrahman Gök, yarın bir kez daha hakim karşısına çıkacak. Gök, duruşma öncesi gönderdiği mektupta "Bir kez daha ellerimde kelepçelerle duruşma salonuna getirileceğim ama vicdanım hür olarak" dedi.

Kemal Kurkut cinayetini de fotoğraflayan Gök’ün ikinci duruşması Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında 25 Nisan’dan bu yana tutuklu bulunan Gazeteci Gök, hiç tanımadığı bir tanığın ifadeleri ve 1800’lü yıllarda yazılan bir kitabın çevirisinin haberi nedeniyle yargılanıyor. 7 aydan fazladır tutuklu bulunan Gök’e, “terör örgütü üyesi olma” ve “terör örgütü propagandası yapma” suçlamaları yöneltiliyor.

"BAŞARILI OLAMAYACAKLAR"

Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde tutuklu olan Gök, duruşma öncesi MA’ya gönderdiği mektubunda hakkındaki suçlamalara yanıt verip, yargılanmasının ardındaki gerçeğe dikkat çekti.

Demokratik bir ülkede, hakkındaki iddialara dair gazetecilerin ifadeye dahi çağrılmayacağını dile getiren Gök, yaşadığı durumu şöyle tanımladı:

“Ama işte hükümetin ülkeyi götürmek istediği noktaya, önünde engel olarak gördüğü gazeteciliği, gazetecileri tehditle, baskıyla, sürgüne sürüklemekle, tutuklamakla ‘bertaraf’ edebilme anlayışını da yadırgamıyorum. Çünkü kendisine yakışanı ve kendisinden bekleneni yapıyor ve yaptırıyor. Ama ‘Başarılı olur mu’ diye sorarsanız, yanıtım ‘Hayır, başarılı olmayacak’ olur. Geçmişten bugüne kadar galip gelen hep hakikat olmuştur. Canları pahasına hakikate sahip çıkanlar olmuştur. ‘90’lı yıllarda halkın haber alma hakkına sahip çıkan ve gazeteciliğin gereğini yerine getirenler ‘yargısız infazlarla’ bertaraf edilmeye çalışılıyordu. 2000’li yıllarda AKP hükümetleri döneminde ise ‘yargılı’ infazlarla gazetecilik ve gazeteciler bertaraf edilmeye çalışılıyor. AKP’nin bir bakanı değil miydi, ‘Şükredin eskiden öldürülüyordunuz, şimdi sadece tutuklanıyorsunuz’ diyen! Bu nedenle tutuklu yargılanmamı bu karanlık anlayışın gereği olarak görüyorum.”

"DOSTLARI GÖRMEYE VESİLE OLUYOR"

Gök, duruşması öncesi son olarak şunları kaydetti: “Hiç olmazsa duruşma günleri dostları görmeye vesile oluyor. Bir kez daha ellerimde kelepçelerle duruşma salonuna getirileceğim ama vicdanım hür olarak. O gün görüşmek üzere…” (MA)

ÖNCEKİ HABER

75 yaşındaki hasta mahpus Ferzende Elbi’in infazının ertelenmesi için Meclis’e başvuru

SONRAKİ HABER

Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Saltık, Gazeteci Neşe İdil'i tehdit etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa