05 Aralık 2023 11:45
Son Güncellenme Tarihi: 05 Aralık 2023 12:29

Defneliler yerel yönetim çalıştayı düzenleyecek: Defne biziz, biz Defne’yiz!

Defneliler afetlere dirençli, doğa ile barışık kent için toplumcu belediyeciliğin alt yapısı oluşturma amacıyla “Defne biziz, biz Defne’yiz” şiarıyla 9-10 Aralık'ta yerel yönetim çalıştayı düzenliyor.

Fotoğraf: Afiş

Paylaş

Hatay’ın Defne ilçesi, yerel seçim gündemine doğru yol almaya başladı. EMEP, HEDEP, Halkevleri, SOL Parti, TİP, TÖP, Bağımsız Defne Hareketi ve çok sayıda ismin çağrısıyla, 9-10 Aralık tarihinde “Defne biziz, biz Defne’yiz” şiarıyla yerel yönetim çalıştayı düzenlenecek.

Çalıştaya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Şubat depremlerinde kaybettiğimiz canları unutmayacağımızın ve yıkıntılar arasından gelen çığlıklara gerekli yardımı zamanında ulaştırmayanlardan hesap soracağımızın sözünü vererek ilk adımlarımızı atıyoruz. 200 bine yaklaşan nüfusu ve merkezi konumuna rağmen ‘yok sayılma durumu’, Defnemiz için adının konduğu ilk günden başlar. 10 yıllardır ne bir hastane, sanayi sitesi, turizm tesisi, üniversite kampüsü, otogar ya da bir devlet kurumu; ne de bir spor kompleksi, kültür merkezi ya da konser salonunun lafı geçti. Ama haklarını yemeyelim! Gerek AKP Hükümeti gerekse de CHP’li Hatay Büyükşehir ve Defne belediyeleri hep birlikte Defnelilere arıtma tesisini layık gördüler.  Ve şehrin tüm foseptiğini Defne’ye 'yatırım' olarak taşımayı başardılar.”

“RANTÇI DEĞİL TOPLUMCU BELEDİYECİLİĞİN ALT YAPISI OLUŞTURULACAK”

Yıkımdan yeni bir yaşam filizlendirmek ve gidişata dur demek için "Defne Biziz, Biz Defne’yiz Çalıştayı”nda bir araya geleceklerini vurgulayan Defneliler, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Defne’nin yeniden imarından, planlama, yatırım ve sosyal destek konularında ulusal ve uluslar arası dayanışma kanalları kurmaya ve kooperatifler aracılığı ile tarım, hayvancılık, turizm, gastronomi başta olmak üzere geniş bir ekonomik ağ oluşturmaya kadar birçok alanda, rant ve rüşvet çarkını kıran devrimci bir tutumla çalışmalar yapılacak. Yapacağımız çalıştayda Defne’de afetlere karşı dirençli, doğa ile barışık bir geleceğin kentini kurmak için rantçı değil toplumcu belediyeciliğin alt yapısı oluşturulacak.”

9-10 Aralık 2023 tarihinde Harbiye Sosyal Yardımlaşma Derneği’nde (HASYAD) düzenlenecek çalıştaya çağrı yapan Defneliler, son olarak, “Defne kazanacak, biz kazanacağız” dedi. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kasım yağmurları Ege'de çiftçinin yüzünü güldürdü

SONRAKİ HABER

30 yıldır cezasızlıkla harlanan yangın Vartinis | Aysel Öğüt: O geceki gibi yandı içim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa