05 Aralık 2023 11:59

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi: Soğuk zincir takip sistemi bozuldu, aşı krizi yaşanabilir

CHP’li İlgezdi, soğuk zincir sistemi cihaz ihalesini başka bir firmaya verilmesi sonucu aşı stoklarının tehlikeye girdiğini belirterek; “Rantın faturasını hekimlerimiz ve vatandaş mı ödeyecek" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Aile Sağlığı Merkezleri'nde aşılar için kullanılan takip sistemlerinin bozulmasına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi açıklamada bulundu. Cihaz arızalarının stoklardaki sağlam aşıları da kullanılmaz hale getirdiğini belirten İlgezdi, "Firma değişikliğiyle aşı stoklarımızı tehdide açık hale getirenler, bozuk cihazları dalga geçer gibi aile hekimlerinin üzerine zimmetlemek istiyorlar. Yandaşlara rantın faturasını hekimlerimiz ve vatandaşlarımız mı ödeyecek" dedi.

Aile sağlığı merkezlerine gönderilen aşıların soğuk zincir kurallarına göre saklanmasını temin eden cihazların yanlış alarm verdiğini ifade eden İlgezdi,  "Sağlık Bakanlığı soğuk zincir sistemi cihaz ihalesini başka bir firmaya verdi. Yeni firmanın yaptığı yazılımsal değişiklik ise cihazlarda yanlış alarma sebep oluyor. Bilindiği üzere aşı stoku yapabilmenin ilk koşulu, fabrikadan çıkış ve vatandaşımıza uygulanış arasındaki sürede aşıları 2-8 derece sıcaklığında muhafaza edebilmek. Yanlış alarm veren cihazlar tam olarak bu durumu sağlayabilmek için tasarlandı. Ancak AKP iktidarıyla hayatımıza giren 'İşi ehline değil yandaşına ver' mantığı, milyonlarca yurttaşımızın hayatını hiçe sayıyor. Sorun giderilmezse yeni gelen aşıları bırakın, elimizde bulunan aşıları dahi kullanamayacağız ve büyük bir kriz yaşayacağız. Cihaz arızaları stoklardaki sağlam aşıları da kullanılmaz hale getiriyor" dedi.

“RANTIN FATURASINI VATANDAŞ MI ÖDEYECEK”

Bakanlığa çağrıda bulunan İlgezdi, "Firma değişikliğiyle aşı stoklarımızı tehdide açık hale getirenler, bozuk cihazları dalga geçer gibi aile hekimlerinin üzerine zimmetlemek istiyorlar. Yandaşlara rantın faturasını hekimlerimiz ve vatandaşlarımız mı ödeyecek? Hekimlerimiz, bozuk cihaz veri göndermeyip alarm verince gece yarısı dahi kalkıp kontrol etmek zorunda bırakıldılar. Fedakâr sağlık emekçilerimize bu zulmü reva görüp halk sağlığıyla oynayanlar hukuk önünde mutlaka hesap vermelidirler" diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP ile iş birliğinin reddedilmesinin ardından İYİ Partiden istifa

SONRAKİ HABER

Gazeteci Abdurrahman Gök tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa