06 Aralık 2023 10:53

Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediye Başkanlığında ikinci dönem için aday adayı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ikinci dönem için CHP'den aday adaylığını açıkladı, "Beşiktaş’ı bir dünya kenti olarak geleceğe taşımaya kararlıyız" dedi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ilçede ikinci dönemi için CHP'den aday adaylığını açıkladı.

CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığında yaptığı basın toplantısında aday adaylığını duyuran Akpolat’a CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Alican Şen, İlçe Gençlik Kolları, İlçe Kadın Kolları ile il yöneticileri, konuk ilçe başkanları, parti yöneticileri ve konuk belediye başkanları eşlik etti.

Akpolat, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Gelecek dönemde, birlikte hayata geçirdiğimiz birçok projeyi hatırlayarak, komşularımızın önceliğimiz olduğunu ve bu anlayışla hareket ederek Beşiktaş'ı daha da güzelleştirmeye devam edeceğimizi vurgulamak istiyorum. Güçlü bir yönetimle, hep birlikte 'Ne mutlu Beşiktaş var' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ŞİMDİYE KADAR YAPILANLARI ANLATTI

Görevdeki 4,5 yılda vadettikleri projelerin yüzde 80'ini gerçekleştirdiklerini, geri kalanlarla ilgili de adım attıklarını söyleyen Rıza Akpolat, "Beşiktaş’ı bir dünya kenti olarak geleceğe taşımaya kararlıyız" dedi.

Şimdiye kadar yaptıklarını anlatan Akpolat, özetle şunları kaydetti:

“İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye çapında duyurulmasında bir belediye olarak elimizden gelen her şeyi yaptık. Kadın ve Aile Müdürlüğümüzü kurduk, Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimizi kurduk yüzlerce kadın ve çocuğun yanında olduk.

Türkiye’de yaşanan her büyük krizde depremde, selde, doğal afetlerde Beşiktaş hep oradaydı, zor zamanda hep vardı.

Kurduğumuz sistemle 2 bin öğrenci anlaşmalı restoranlara gidip karınlarını ücretsiz bir şekilde doyurabiliyorlar.

Halk Market ve Halk Mağaza projeleri hayata geçirdik. Aşevimiz de sürecin bize dayattığı bir proje oldu. 6 bin adet sıcak yemeği her gün ihtiyaç sahibine ulaştırmaktayız.

Afife Jale Sahnesi atıl durumdaydı, deprem riskiyle baş başa bırakılmıştı. Gçlendirme ve yenilenmesi yapılarak, içerisinde Zülfü Livaneli Müzesi ve Beşiktaş Akademi'nin yeni lokasyonu olarak kentimize ve Beşiktaş’ımıza tekrar kazandırdık.

İçemize Oruç Aruoba ve Altan Öymen Kütüphanelerini kazandırdık. Kedi Müzemiz her gün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Beşiktaş Akademi'yle hem öğrencilerin eğitim almasını hem de kültür sanat kurslarıyla yaşamlarını zenginleştirmesini sağladık.

Bütün milli bayramlarda milli değerlerimize ve atamızın ışıklı yoluna uygun güçlü organizasyonlar ortaya koyduk.

Mobivet Sokak Hayvan Ambulansları ile can dostlarımızın İstanbul’da ilk kez 7 gün 24 saat yanında olmaya başladık.

65+ Yaşam Ofisimiz ile komşularımızın ileri yaş kişisel gelişiminde yanlarındayız.

Göreve geldiğimizden beri her yıl Avrupa Konseyi’nden yerel yönetim ödülleri aldık, bu yıl ise Avrupa Şeref Bayrağı ödülüne layık görüldük.

Göreve geldiğimiz ilk iki senede altyapı sorunlarını, merkezi yönetimin engelleme çabalarına rağmen yüzde 90 oranda çözdük. Evleri su basan birçok komşumuz vardı, bu sorunları son yaşadığımız fırtına ve yüksek yağışlarda bu sorunu yaşamamış olmaları benim için en büyük mutluluk.

Beşiktaş’ta adil kentsel dönüşüme, kurduğumuz Beşiktaş İmar AŞ ile başladık. Mahallelerimizin plan notlarını tamamladıkça her mahalle ve alanda Beşiktaş’ı depremlere ve doğal afetlere hazır hale getireceğiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eski İYİ Parti yöneticisinin adı, Ayhan Bora Kaplan dosyasına girdi

SONRAKİ HABER

TTB MK'den hekimlere mektup: Şimdi meslek örgütümüze, değerlerimize ve haklarımıza sahip çıkma zamanı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa