06 Aralık 2023 16:20

Dersim'de tavanı akan yer altı çarşısının esnafı şemsiyeli eylem yaptı

Dersim'de 2018 yılında restorasyon sonrası kayyum Tuncay Sonel tarafından davul zurnayla açılan Yer Altı Çarşısı'nın esnafı, çözülmeyen sorunlarını akan tavan altında şemsiyelerle protesto etti.

Fotoğraf: Bişeng Aşula/Evrensel

Paylaş

Bişeng AŞULA
Dersim

Dersim'de 2018 yılında restorasyon sonrası kayyum Vali Tuncay Sonel tarafından davul zurnayla açılan Yer Altı Çarşısı'nın esnafının derdi her kış büyüyor.

Açıldıktan bir buçuk ay sonra yağan yağmurlardan dolayı tavanları çöken Yer Altı Çarşısı'nın esnafı o günden beri her yağmur yağdığında aynı sorunu yaşıyor. Yağmur yağınca yer altı çarşısının her köşesine leğenler, bidonlar, kovalar konuluyor.

Esnaf, her yıl belediyeye iletmelerine rağmen sorunun devam etmesinden şikayetçi. Bugün yağan yoğun yağmur sonrasında da çarşı içinde şemsiyelerle eylem yaparak sorunlarının çözülmesini istediler.

"HER YIL AYNI SORUNU YAŞIYORUZ"

Esnaf Soner Şenlik, yıllardır tadilat yapıldığını ancak her yıl aynı sorunu yaşadıklarını söyleyerek, "Ne olacak halimiz? Buna kesin çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Bir diğer esnaf Ali Hıdır Yıldırım da "Defalarca belediyeye gitmemize rağmen bir gün yanımıza gelip de sorunları, neler olduğunu dinlememiştir Sayın Başkanımız. Çözüm için çaba harcanmasını istiyoruz. Herkes mağdur. 2018 yılında yaklaşık 10 milyon lira para harcandı ama hiçbir değişiklik olmadı. Sorunlar daha da büyüdü. İhaleye sunulsa burada suya talip olan firmalar çıkacak neredeyse!" diye konuştu.

"ELEKTİRİK TESİSATINDA ÇÖKMELER YAŞANSA…"

Risk altında olduklarını söyleyen esnaf Gülcan Akkaya da "Elektirik tesisatında çökmeler yaşansa ciddi sorunlar yaşayabiliriz. Dışarıdan gelen müşterilerimiz yağmur yağdığında bu riskleri düşündüğü için Yer Altı Çarşısı'na girmiyorlar. Çok mağduruz" dedi.

Türkan Mengeş adlı esnaf da "Bu eşi elektrik tesisatına zarar verirse yangına da sebep olabilir. Birileri sesimizi duysun, yardımcı olsunlar istiyoruz artık" dedi.

Esnaf olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyleyen Mengeş "Ancak hiçbir şekilde çözüm üretilmiyor. Tadilat sürecinden beridir zaten sıkıntılarımız var gerek ısınma sistemleri, gerek su sistemleri olsun. Bize 'Yapabileceğimiz bir şey yok, kayyum zamanında yapılmış' denildi. Bu sorunumuzun giderilmesini istiyoruz. Bunları dillendirince de kiralar konusunda baskıcı olunuyor. Biz Başkanımızı hiç göremedik, kendisini yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Birkaç kez belediyeyi aramış olmasına rağmen kendisine geri dönüş yapılmadığını söyleyen esnaf Şafak Gür de "CİMER'e de yazdım ama oradan da sonuç alamadım. Kış ayı zaten, kovayı, yağmur suyunu gören diğer taraftan gidiyor. En azından bir gelsinler, halimizi görsünler" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

İşçi, sağlıklı bir yaşamı hak etmez mi? Hak eder!

SONRAKİ HABER

Savcı mütalaasında Mehmet Emin Özkan'ın cezalandırılmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa