06 Aralık 2023 20:38

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi yeni yönetimini belirledi, Ayda Işık Sevim şube başkanı oldu

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi yeni yönetimini belirledi. Ayda Işık Sevim şube başkanı olurken, Ömer Faruk Özdemir yeniden şube sekreteri oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

12. Olağan Genel Kurulunu tamamlayan Eğitim Sen Kocaeli Şubesi'nde yeni dönem şube yürütme kurulu, denetleme kurulu ve disiplin kurulu seçimleri yapıldı.

Delegelerin yoğun ilgi gösterdiği Genel Kurul, Yahya Kaptan 23 Nisan İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Genel Kurulda divanın oluşturulmasının ardından açılış konuşmasını görevi devreden Şube Başkanı Suphi Yıldırım yaptı.

Kamu çalışanlarının mücadelesi ve Eğitim Sen'in öncülüğünün önemine dikkat çeken Suphi Yıldırım, geçtiğimiz 3 yıllık dönemde şube çalışmaları hakkında bilgi verdi. Genel Kurula gelen çeşitli sendika ve derneklerin temsilcilerinden oluşan konukların konuşma ve selamlamalarının ardından mevcut şube yürütme kurulunun çalışma raporları sunuldu.

"EĞİTİM SEN VARSA UMUT VAR"

Şube Sekreteri Ömer Furkan Özdemir konuşmasında pandemi döneminde göreve başladıklarını hatırlatarak "Eğitim emekçilerinin pandeminin en yoğun döneminde bir gece ansızın Cumhurbaşkanının hediyelerini dağıtmak üzere görevlendirilmelerine karşı çıkıp siyasi bir şova alet edilmeyi reddederek okullara gitmiyoruz dedik. İzmit Kaymakamı gece yarısı bu hukuksuz kararını geri çekmek zorunda kaldı. Bizler eğitim ve bilim emekçilerinin öğrencilerimizin, velilerin ve ailelerimizin sağlığı için pandemi döneminde tüm eğitim bileşenlerinin sesi ve umudu olduk" dedi.

Şube Kadın Sekreteri Elif Sinem Arıkan, Eğitim Sen'li kadınların mücadelesini anlatarak özellikle Kocaeli Kadın Platformu olarak geçtiğimiz üç yıllık süreçteki çalışmalarından örnekler sundu. Konuşmalarda sık sık "Eğitim Sen varsa umut var" sloganı kullanıldı.

Şube Yürütme Kurulu üyelerinden Herdem Köse ve Salim Döğer'in detaylı sunumlarının ardından çalışma raporlarının aklanmasıyla beraber yeni dönemde görev almak isteyenlerin adaylık başvuruları divana sunuldu.

ŞUBE SEKRETERİ ÖMER F. ÖZDEMİR YENİDEN SEÇİLDİ

Adaylık konuşmalarının ardından ilçe seçim kurulu sandıklarında yapılan seçim sonucunda yeni dönemde görev alacak Eğitim Sen Şube Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Ayda Işık Sevim, Metin Temel, Metin Aksöz, Arzu Mollahasan, Züleyha Yetkin, Hasan Türkdönmez ve Ömer Furkan Özdemir.

YENİ BAŞKAN AYDA IŞIK SEVİM

Öte yandan Genel Kurul sonrası mazbatalarını alan yeni yürütme kurulu üyelerinin gerçekleştirdikleri ilk toplantılarında şube başkanı olarak Ayda Işık Sevim'i belirledikleri öğrenildi.

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi'nde yeni yürütme kurulu görev dağılımı şu şekilde oldu: Ayda Işık Sevim (Başkan), Ömer Furkan Özdemir (Şube sekreteri), Metin Temel (Şube Mali Sekreteri), Hasan Türkdönmez (Şube Örgütlenme Sekreteri), Arzu Mollahasan (Şube Kadın Sekreteri), Züleyha Yetkin (Şube Eğitim Sekreteri), Metin Aksöz (Şube TİS-Hukuk Sekreteri). Yapılan seçimlerde şube yönetiminin yanısıra diğer organlar da belirlendi. Buna göre şube disiplin kurulu Elif Sinem Arıkan, Müzeyyen Ezel Ünal Özdemir ve Ümit Akman'dan oluşurken şube denetleme kuruluna da Burçin Deniz, Saniye Öz ve Muhammed Şirin Akçay seçildi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Birlikle beraberlikle kazanmanın vakti!

SONRAKİ HABER

Fabrikasında 2 işçinin öldüğü AKP Milletvekili Çelikaslan kürsüye çıktı, EMEP'li Karaca konuşturmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa