08 Aralık 2023 11:36

Depremzede öğrencilerden çağrı: AÖF sınavları online yapılsın

Açıköğretim Fakültesi (AÖF), sınavlarına hazırlanan depremzede öğrenciler yaşadıkları sorunlar nedeniyle sınavların online yapılamasını istiyor. Öğrenciler kayıt ücretlerine yapılan zamma da tepkili.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF), sınavlarına hazırlanan depremzede öğrenciler yaşadıkları sorunlar nedeniyle sınavların online yapılamasını istiyor. Öğrenciler, açıköğretime kayıt ücretlerine yapılan fahiş zamlara da tepki göstererek, deprem bölgesinde AÖF sınavlarının online yapılmaması nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi. Öğrenciler, yüz yüze yapılan sınavlarda zorunlu göç eden binlerce depremzede öğrencinin sınava giremediği için mağdur edildiğine dikkat çekti. Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren öğrenciler, birçok okulun yıkıldığı, toplu ulaşım sisteminin büyük oranda bittiği deprem bölgesinde yüz yüze yapılan AÖF sınavlarına öğrencilerinin birçoğunun katılamadığını aktardı.

“SINAV ÜCRETLERİ İADE EDİLMEDİ”

Koşulların yüz yüze sınav için uygun olmamasına rağmen sınavların yüz yüze yapılmasını eleştiren depremzede öğrenciler, binlerce öğrenin mağduriyet yaşadığını dile getirdi. Mezun olmak için tek ya da birkaç dersi olan adayların dahi sınava giremediği için mezun olamadığını belirten öğrenciler “Mağdur olan adaylar için herhangi bir telafi sınavı da yapılmadı, sınav ücretleri de iade edilmedi” dedi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Harç ücretlerine yapılan zamlardan sonra depremzede öğrenciler için okumanın lüks haline geldiğini anlatan bir öğrenci şunları söyledi: “Deprem bölgesinde yaşanan mağduriyetlere rağmen güz dönemi sınavının yüz yüze yapılması durumunda yine yaz okulu sınavında yaşanan sorunların tekrar edecek ve yine binlerce aday sınava giremeyecek. Sınavların online olmaması durumunda birçok aday da kayıt yenileyemeyecek. Ayrıca online sınavda kopya çekilmemesi için de önlem alınmasını istiyoruz ki kimse mağdur olmasın. Depremzede öğrenciler olarak yaşadığımız tüm zorluklara rağmen okumak ve hayata tutunmak için gayret ediyoruz. Bu konuda sesimizin duyulmasını ve destek bekliyoruz. Online sınav hakkımız.”

ÖNCEKİ HABER

İş cinayeti | Çorum’da kaynar su kazanına düşen işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İstanbul'da deprem ivmelerini ölçebilecek kapsamlı harita İTÜ’de hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa