10 Aralık 2023 15:24

Kameranın görmediği usulsüzlük, Sayıştay raporunda çıktı

Düdenbaşı Park ve Rekreasyon Alanı’nda turnike ve kamera sistemlerindeki arızanın bildirilmediği, bazı yabancı turistlerden döviz ile ödeme alındığı ve kayıt dışı gelir elde edildiği ortaya çıktı.

Fotoğraf: kulturportali.gov.tr

Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ANSET tarafından işletilen Düdenbaşı Park ve Rekreasyon Alanı’nda, Sayıştayın yaptığı denetimlerde, turnike ve kameraların arızalı olmasının bildirilmemesinin ardında usulsüzlük olduğu ortaya çıktı.

Sayıştay raporuna göre turnike ve kamera sistemlerinde yer alan arızaların resmi yazıyla ilgili birimlere ve yüklenicilere bildirilmedi. Raporda, gişede çalışan personelin, şirket kararı veya yazılı bir emir olmadan bazı yabancı turistlerden döviz ile ödeme kabul ettikleri kaydedildi. Rapora göre, döviz ile kabul edilen ödemelerde kur, olduğundan daha düşük hesaplandı ve böylece kayıt dışı gelir elde edildi.

Ayrıca tur firmaları ile gelen kafilelerden bazılarının gişeye ücret ödemeden ve turnike sistemini kullanmadan mesire alanına toplu halde giriş yaptıkları, mesire alanında bulunan ticari işletmelerin işveren ve çalışanlarından otopark giriş ücreti alınmadığı da tespit edildi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnsan Hakları Günü'nde açıklamalar: Adalet, barış ve demokrasi için mücadeleye devam

SONRAKİ HABER

Murat Özveri’nin Türkiye İşçi Hukuku kitabı yayımlandı: ‘İşçisiz iş hukukuna bir itiraz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa