10 Aralık 2023 21:58

Almanya’dan Enternasyonal Gençlik Derneği ve DİDF Gençlik’ten Özak işçilerine destek

Almanya'da faaliyet yürüten Enternasyonal Gençlik Derneği ve DİDF Gençlik üyesi gençler, Özak Tekstil işçilerinin sendikal hakları için sürdürdüğü direnişe destek mesajı gönderdi.

Görseller: DİDF

Paylaş

Almanya'da faaliyet yürüten Enternasyonal Gençlik Derneği ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Gençlik üyesi gençler, Özak Tekstil işçilerinin sendikal hakları için sürdürdüğü direnişe destek mesajı gönderdi.

Almanca ve Türkçe olmak üzere iki dilde seslenilen bir video kaydeden gençler, Özak Tekstil'deki insanlık dışı ve işçi düşmanı çalışma koşullarının yıllardır bilindiğini ve iş kanununun açıkça ihlal edildiğini vurgulayarak "İşçiler, işten çıkarılanların geri alınması, insani çalışma koşullarının uygulanması, sendika üyeleri üzerindeki tehdit ve baskının durması, BİRTEK-SEN'in işçilerin temsilcisi olarak tanınması talepleri için mücadelelerini sürdürüyor. Özak Tekstil'in Almanya merkezli büyük şirketler için de üretim yaptığını göz önünde bulundurarak IG Metall ve büyük sendikaları bu koşullara karşı tavır almaya, Urfa'daki Özak Tekstil işçileri ve BİRTEK-SEN ile dayanışmaya çağırıyoruz. Özak Tekstil işçilerinin mücadelesinin arkasındayız. Yaşasın işçilerin uluslararası dayanışması." ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ortacalı kadınlar: Özak işçilerinin ekmek mücadelesini destekliyoruz

SONRAKİ HABER

Hollanda'da SP lideri Lilian Marijnissen istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa