11 Aralık 2023 15:32

CHP KYK Yurtları İzleme Komisyonu raporu: İktidar gençliğin sesine karşı kör, sağır ve dilsiz

CHP KYK Yurtları İzleme Komisyonu yayımladığı raporda, üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın ölümünün ardından yurtlarda hala asansör arızalarının ve düşmelerinin yaşandığını belirtti.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

CHP Gençlik ve Spor Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, devlet yurtlarında kalan öğrencilerin sorunlarıyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında iktidarın gençliğin sesine karşı kör sağır ve dilsiz olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, oluşturdukları KYK Yurtları İzleme Komisyonu’nun çalışmaları ile oluşturulan raporlar ile konu ile ilgili kamuoyunun düzenli olarak bilgilendirileceğini de paylaştı.

Devlet yurtlarında kalan binlerce öğrencinin barınma, beslenme, sağlık ve can güvenliği sorunlarıyla baş başa bırakıldığını belirten Sevgi Kılıç, son dönemde yurtlarda yaşanan can kayıplarını ve ihmalleri hatırlattı:

"27 Ekim tarihinde Aydın Güzelhisar Kız Yurdu’nda gerçekleşen asansör kazasında Zeren Ertaş kardeşimizi kaybetmenin acısı hala yüreğimizde. Aksaray’daki KYK yurdunda kalan öğrencilerin defalarca dile getirdiği, yurdun önündeki yolda aydınlatma ya da üst geçit talepleri maalesef dikkate alınmadı ve bu ihmalkarlık, 3 Aralık gecesi Aksaray’da otoban kenarına yapılmış KYK Kız Yurdu'nda kalan Mine Nur Uysal'ın hayatını kaybetmesine neden oldu. Birçok öğrenci gibi Mine’nin de KYK yurdunda yemekhanede servis edilen yemeklerle doymadığı için markete giderken hayatını kaybettiğini öğrendik."

Kılıç, KYK yurtlarındaki yemek skandallarının sadece beslenme sorunu olmadığını, aynı zamanda sağlıksız koşulların ve öğrencilerin sağlık güvencelerinin ihmal edildiğini de gösterdiğini vurguladı. 

CHP’nin paylaştığı, son 1 ayda ve yurtlarda çalışan emekçilerden gelen şikayetlerle oluşturulan raporda; asansör düşmesi, yemeklerin içinden çıkan böcekler, temiz suyun sağlanamaması, yetersiz çamaşır makinesi, etüt odalarının azlığı, yurt etrafında yaşanan tacizler gibi pek çok sorun yer alıyor. Yurtların içerisinde böcek, yengeç, fare, yılan ve akrep gibi birçok hayvan görülüyor.

“ASANSÖR DÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR”

Raporda Zeren Ertaş’ın ölümünün ardından asansör arızalarının ve düşmelerinin birçok şehirde hala sürdüğü kaydedildi.

İzleme Komisyonu yurtlarda kalan öğrencilerin nitelikli, güvenli ve sağlıklı ortamlarda barınmalarını ve eğitim hayatlarına devam edebilmelerini sağlamak amacıyla belli aralıklarla rapor yayınlayacaklarını belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Autoliv işçisi: Kartlara mahkumuz, banka banka geziyoruz

SONRAKİ HABER

İskender Bayhan: Metal işçilerinin koşulları beklemekle değişmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa