11 Aralık 2023 16:28

Gazze için "kapandılar"

İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te "#StrikeForGaza (Gazze için grev)" dolayısıyla bankalar, okullar, bakanlıklar ve iş yerleri kapatıldı, ulaşım durdu.

Fotoğraf: İssam Rimawi/AA

Paylaş

İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te “11 Aralık Küresel Gazze Grevi” dolayısıyla bankalar, okullar, bakanlıklar ve iş yerleri kapatıldı, ulaşım da durdu. Ürdün’de de birçok özel işletme kepenk indirdi. Lübnan’da ise dayanışma için devlet kurumları 1 gün tatil edildi.

İşgal altındaki Filistin kentleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve hükümetleri harekete geçirmek için dünya çapında çağrısı yapılan “küresel grev”e katıldı. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te bankalar, okullar, bakanlıklar ve iş yerleri kapatıldı. Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde ve Ramallah da esnaf kepenklerini açmadı.

Ürdün’de birçok özel sektör işletmesi de kepenk indirdi. Başkent Amman ve İrbid kentlerinde çok sayıda mağaza ve dükkan açılmadı. Vitrinlere Gazze’ye destek ifade eden pankartlar asıldı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği ile Filistin Alimler Birliği 11 Aralık için “#StrikeForGaza (Gazze için grev)” etiketiyle küresel grev ve boykot çağrısında bulunmuştu.

Lübnan’da da İsrail’in saldırısı altındaki Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler için yapılan küresel grev çağrısına yanıt ve dayanışma için ülkedeki devlet kurumları 1 gün tatil edildi. Başbakan Necib Mikati’nin ve bakanlar kurulu kararıyla tüm devlet kurumları ve belediyeleri tatil ettiği kaydedildi.

Lübnan Eğitim Bakanı Abbas Halebi de özel okullar dahil olmak üzere ülkedeki tüm okulların aynı gerekçe ile 1 gün tatil edildiğini duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gıda işçileri: Bir asgari ücret için sağlığımızdan olduk

SONRAKİ HABER

Gebze-Darıca metro inşaatında maaşlarını alamayan işçiler eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa