Kocaeli'deki işçi ve emekçilerden Özak Tekstil işçileriyle dayanışma

EMEP Kocaeli il örgütünün çağrısıyla düzenlenen açıklamada, sendika hakkı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için günlerdir eylemde olan Özak Tekstil işçilerine destek verildi.

12 Aralık 2023 01:11
Paylaş

Urfa'da sendika hakkı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için günlerdir eylemde olan Özak Tekstil işçilerine destek vermek üzere Emek Partisi Kocaeli İl Örgütünün çağrısıyla açıklama gerçekleştirildi.

Belediye işhanı önünde gerçekleştirilen açıklamaya demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri de destek verdi. Açıklamayı okuyan Emek Partisi İl Başkanı İlhami Şahbaz, "Anayasal hak olan sendika seçme özgürlüğünü kullanan işçiler tehdit ediliyor, işten atılıyor. 15 gündür Özak Tekstil İşçileri yılmıyor, mücadele ediyor. Talepleri; atılan arkadaşlarının tekrar işe alınması, sendika seçme hakkına saygı duyulması, direnişte geçen sürede uğradıkları maddi zararlar karşılanmasıdır. Bu üç talebe karşılık işçiler her türlü baskı ve şiddete maruz kalmaktadırlar. Jandarma barikat kurarak işçileri fabrikaya yaklaştırmıyor. İşçiler ve üye oldukları BİRTEK-SEN yöneticileri yerlerde tekmeleniyor, coplu biber gazlı saldırı ile her gün gözaltına alınıyorlar. Öz İplik-İş Sendikası, Urfa valisi, jandarma ve diyanete bağlı İl müftülüğü birlikte Özak işçilerinin karşısına dikilmiş, Özak patronunun yanında saf tutarak işçilerin birliğini dağıtmaya, direnişi bitirmeye çalışıyorlar" dedi.

"KOCAELİLİ İŞÇİLER GREV YASAKLARINA, HAK ARAMA MÜCADELESİNE YABANCI DEĞİL"

Açıklamanın devamında Kocaelili işçilere Özak Tekstil işçileriyle dayanışma çağrısında bulunan Şahbaz, "Kocaelili işçiler; grevlere, sendikalaşma ve hak arama mücadelesine yabancı değildir. Dün onların hak mücadelesinin önüne kurulan barikatlar, bugün Urfa'da Özak işçisinin önüne kurulmuş durumda. Anayasal hakları olan sendika seçme özgürlüğü çiğneniyor. Patron, vali, jandarma açıkça anayasal suç işliyor. Urfa Müftüsü de bu suça ortak oluyor. İşçiler tüm olumsuzluklara rağmen birliğini koruyor ve direnmeye devam ediyor. Biz de Özak işçilerinin bu kararlı mücadelesini selamlıyoruz. Biliyoruz ki Özak işçisinin kazanımı tüm işçilerin kazanımı olacaktır. Kocaelili işçi ve emekçileri bu mücadeleye sahip çıkmaya, Özak işçileri ile dayanışmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Kocaeli Demokrasi Girişimi Sözcüsü Bekir Yurdagül ve SES Kocaeli Şube Başkanı Murat Harata söz aldı.

SES Kocaeli Şube Başkanı Murat Harata "Direnen Özak tekstil işçilerinin ve ülkenin dört bir yanında bu direnişle dayanışma için de olan herkesi selamlıyorum" dedi.

Kocaeli Demokrasi Girişimi Sözcüsü Bekir Yurdagül ise geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden motokurye Yunus Emre Göçer'i hatırlatarak "Yunus Emre Göçer'in katilinin ülkeden kaçmasını sağlayan irade, bugün Urfa'da Özak işçilerine polisi jandarmayı saldırtarak, joplatan, gözaltına aldıran aynı iradedir. Bu irade işçisi sevmiyor, sendikal mücadeleye düşman" diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Futbol camiasından Halil Umut Melere'e saldırıya tepkiler

SONRAKİ HABER

Washington Post: ABD kendi yasalarını gözetmeden İsrail'e on binlerce ton bomba verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa