12 Aralık 2023 12:46

Gazze'de ateşkes talebiyle kendilerini Beyaz Saray'ın çitlerine zincirlediler

ABD'de bir grup Yahudi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de ateşkes ilan edilmesi talebiyle kendilerini Beyaz Saray'ı çevreleyen çitlere zincirledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de ateşkes ilan edilmesini talebiyle Beyaz Saray önünde gösteri düzenlendi.

Saldırılarda hayatını kaybeden binlerce sivil için "ölüm eylemi" düzenleyen Yahudiler, Joe Biden yönetimine Gazze'de ateşkesi desteklemesi çağrısında bulundu.

BEYAZ SARAY ÇALIŞANLARINA CESARET ÇAĞRISI

Aktivistler, ABD'nin İsrail yanlısı politikasını desteklemeyen ancak baskılardan sesini çıkaramayan Beyaz Saray çalışanlarını da cesaretli olmaya çağırdı.

Protestonun organizatörü Hazami Barmada, yaptığı açıklamada, Biden'ın Gazze politikalarını eleştiren birçok Beyaz Saray çalışanının "konuşmak gibi bir sorumluluklarının" bulunduğunu ancak cezalandırılacakları ve işlerini kaybedecekleri korkusuyla seslerini çıkaramadıklarını söyledi.

"SOYKIRIMI FİNANSE ETMEYİ BIRAKIN"

Bir grup Yahudi, Washington'ın Gazze politikasını protesto etmek amacıyla kendilerini Beyaz Saray'ı çevreleyen çitlere zincirledi.

Gazze'de ateşkes talep eden Yahudiler, İsrail'in saldırılarında can verenlerin isimlerini yüksek sesle okudu.

Protestoyu organize eden Filistin Özgürlüğü için Yahudi Büyükleri grubunun sözcüsü Esther Farmer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün buradayız çünkü Yahudi büyükleri olarak soykırımın neye benzediğini ve nasıl bir his olduğunu biliyoruz. Bu, bizim anılarımızda var. Biden'a bu soykırımı finanse etmeyi ve silahlandırmayı bırakması gerektiğini söylemek için buradayız" ifadelerini kullandı.

Barış İçin Yahudi Sesi'nin (JVP) sosyal medya platformu X hesabından yapılan açıklamada, Biden'ın Beyaz Saray'da düzenleyeceği Yahudilerce kutsal Hanuka (Işıklar) Bayramı Partisi öncesi kendilerini Beyaz Saray'ın çitlerine zincirleyen 18 kişinin "gizli servis" tarafından gözaltına alındığı duyuruldu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya Konyaaltı sahili işletmelerin işgali altında

SONRAKİ HABER

Muğla'da otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa