12 Aralık 2023 12:57

Biden İsrail’e desteği sürdüreceklerini söyledi, “Ben bir Siyonistim” sözünü yineledi

ABD Başkanı Joe Biden, Yahudilerin Hanuka Bayramı dolayısıyla Beyaz Saray’da düzenlenen resepsiyonda, İsrail’e askeri desteğinin süreceğini söyledi, "Ben bir Siyonistim" sözünü yineledi.

Fotoğraf: Tayfun Coşkun/AA

Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden, Yahudilerin Hanuka Bayramı dolayısıyla Beyaz Saray’da düzenlenen resepsiyonda, İsrail’e askeri desteğinin süreceğini bildirdi.

AA'nın haberine göre Biden, burada yaptığı konuşmada, İsrail’in Filistin’e saldırıları nedeniyle "ABD’de artan antisemitizmi" kınadığını belirtti.

Biden, “Hamas’tan kurtulana kadar İsrail’e askeri destek vermeye devam edeceklerini” vurgulayarak, “Ama çok dikkatli olmalıyız. Tüm dünyanın düşüncesi bir gecede değişebilir. Bunun olmasına izin veremeyiz” ifadesini kullandı.

Yahudiler ile İsrail’in güvenliğine ve bağımsız Yahudi devletinin varoluş hakkına bağlılığının sarsılmaz olduğunu dile getiren Biden, “İsrail olmasaydı dünyada tek bir Yahudi güvende olmazdı” iddiasını öne sürdü.

Biden, “Yahudi toplumuna duyduğum sıcaklık ve bağlantı sorgulanamaz. Birkaç yıl önce ‘Siyonist olmak için Yahudi olmak zorunda değilsiniz ve ben bir Siyonistim’ dediğimde sıkıntılara girdim ve eleştirildim” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Muğla'da otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Huriye Kilis: Ferit için "Cezaevinde kalabilir" raporu vermişlerdi, şimdi hayati riski var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa