13 Aralık 2023 04:10

EMEP üyesi bir işçi: Değişim için birlik gerekli

Kayseri'de yoksulluk sınırının üstünde bir asgari ücret için imza toplayan EMEP üyesi bir işçi gözlemlerini yazdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

EMEP üyesi bir işçi
Kayseri

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütünün 9-10 Aralık’ta Cumhuriyet Meydanı’nda, asgari ücretin insanca yaşama yetecek, yoksulluk sınırının üstünde bir asgari ücret kampanyasına imza veren emekçiler, bu talep etrafında birlik olmak gerektiğini ifade etti.

İki gün boyunca 10 saat içinde 2 bine yakın imzanın toplandığı kampanya ilgi topladı. Kenardan dinleyenler, yanındaki arkadaşını imza atmaya ikna etmeye çalışanlar, derdini anlatanlar, büyük patronlara verilen teşviklere tepki gösterenlerin yanı sıra; “Çok iyi bir iş yapıyorsunuz”, “AKP’nin gitmesi gerek önce”, “AKP’ye yüzde 60 oy çıkıyor buradan bir şey olmaz”, “Ücretler artsın da diğer ürünlere zam gelmesin”, “vergide adalet” gibi söylemlerle de sık sık karşılaşıldı. Nadir de olsa “Sizin bu söylediğiniz mümkün değil”, “Almanya’da bile böyle ücretler yok” diyenler de gözlerden kaçmadı.

İki gün içinde binlerce imza toplamış olduk. İmza atmaya gelenlerin büyük bölümü emekli, işçi ve kadınlardan oluşuyordu. AKP iktidarına öfkesini dile getiren kişi sayısı da az değildi. “İşçilerin, gençlerin, kadınların ve emeklilerin açlıkla terbiye edildiği bir dönemde, açlık sınırında değil, yoksulluk sınırının üstünde bir ücret için imza at” diye seslendiğimizde bir işçi, “Emeğinize sağlık, bu memlekette işçiyi kimse düşünmüyor. Bizim alacağımız ücreti patronlar belirliyor. Bu nasıl bir iştir? Madem öyle buyursunlar da bize verdikleri ücretle yaşasınlar, görelim. Ne yazık ki biz işçiler birlik olamıyoruz. Birlik olamadığımız müddetçe daha kötü koşullarda yaşamaya mahkumuz. Ama bir imza ne olur ki? Değişim için birlik olmak gerekir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Bir grup Hasçelik işçisi: Patron kârını artırırken emeğimizin karşılığını istiyoruz

SONRAKİ HABER

ODTÜ’de yurdu tahtakurusu bastı: “Hijyensiz ortamda yaşıyoruz”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa