13 Aralık 2023 04:48

İnanç Meçul | Hem ‘kafes’te hem kadrajda

“Kafes-18 operasyonu”nda gözaltına alınan yerel suç örgütü lideri İnanç Meçul’un birçok bakan, bürokrat, AKP’li ve MHP’li isimle fotoğrafları dikkat çekti.

Suç örgütü lideri İnanç Meçul, MHP Torbalı İlçe Başkanı Veli Kaçar ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Aşık’la birlikte kurdele keserken. | Fotoğraf, İnanç Meçul'un sosyal medya hesabından alınmıştır.

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 37 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes-18 operasyonu” kapsamında 9’u ulusal ve yerel organize suç örgütü, 30’u bu örgütlere silah ve elverişli malzeme temini sağlayan suç grubu olmak üzere toplam 39 organize suç yapısının çökertildiğini duyurdu.

Organize suç örgütü elebaşıları ile birlikte 257 şüpheli yakalandığı ifade edilen operasyonda İzmir’de bulunan İnanç Meçul Yerel Organize Suç Örgütüne de baskın yapıldı. Örgütün lideri İnanç Meçul ise daha önce Ege 1 ve Ege 2 operasyonu ve Anafor operasyonlarından dolayı uzun süre cezaevinde kalmış bir isim.

Son olarak İzmir’in Torbalı ilçesinde Meta Finans isimli bir faktöring şirketi kuran İnanç Meçul, sosyal medya hesaplarından kendini "Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Torbalı Şube Başkanı ve Ege Bölge Koordinatörü" olarak tanıtıyor.

AKP VE MHP’Lİ BÜROKRATLARLA YAKIN İLİŞKİLER

Ayrıca AKP ve MHP’li bürokratlarla sıkça görüşen ve yakından iletişimi olan İnanç Meçul, Valilik tarafından düzenlenen resmi törenlerde de yer alıyor. Son olarak İzmir Valiliğinin düzenlediği 10 Kasım anmasına katılan Meçul’u, yerel seçimlere aday olabilmek için görevinden istifa eden eski İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ekim ayında mekanında ziyaret etti.

Meçul'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, programları kapsamında eylül ayında İzmir’e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedah Işıkhan’ın da etkinliğine katıldığı ve fotoğrafta Işıkhan’a yakın olduğu görüldü. Meçul’un 16 Ağustos tarihli sosyal medya paylaşımında ise Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Coşkun’un vekili olan Cumhuriyet Savcısı Kaan Duran’ın ziyareti yer alıyor. Öte yandan 4 Ağustos’taki paylaşımında da MHP İzmir Veysel Şahin ve beraberindeki heyetin ziyareti görülüyor.

İnanç Meçul, İzmir-Çankaya’da 2000 yılından beri faaliyet gösteren Mete Finans’ın ikinci şubesini, cezaevinden çıktıktan sonra 16 Aralık 2022 tarihinde Torbalı’da açtı. Gazetelerde çıkan açılış haberinde, AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın o dönem Meclisteki bütçe görüşmeleri sebebiyle açılışa katılamadığı, yerine AKP İlçe Başkanı Selman Günaydın ve AKP Meclis Üyesi Özgür Erman Çağlar’ın katılım gösterdiği bilgisi verildi. Ayrıca MHP İlçe Başkanı Veli Kaçar ve Kadın Kolları Başkanı Neşe Aşık’ın da katıldığı açılış töreninde kurdeleyi birlikte kesmeleri dikkat çekti.

ÖNCEKİ HABER

Erdal Eren idamının 43. yılında anılıyor: Mirası, yağma düzenine karşı örgütlü mücadele

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın imzasıyla 11 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa