14 Aralık 2023 11:40
Son Güncellenme Tarihi: 14 Aralık 2023 11:56

Bakan Tunç: Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun Türkiye'ye gelmesi ve yargılanması söz konusu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da 30 Kasım'da Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un kaçmasına dair Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan açıklama geldi

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, “Somali ile ilgili olarak bizim önceliğimiz vatandaşımızdır. İlk rapora göre tahliye verilmiş, sonrasındaki görüntülerle hemen müdahale edildi ve ikinci rapor alındı. Sürücünün kusurlu olduğu rapor geldi. Adli Tıp'a gönderildi dosya çelişki giderilmesi için. Somali adli makamları ile de görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye'ye gelmesi ve adli makamlara çıkması gündemde olacak” dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da 30 Kasım’da Avrasya Tüneli Aksaray çıkışında Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Hassan Sheikh Mahmud’un kullandığı otomobil, motokurye Yunus Emre Göçer’e arkadan çarptı. Kazada ağır yaralanan Göçer kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Göçer’e çarpan ve kazadan sonra olay yerinden kaçan Mahmud  polis tutanağında “motokurye hatalı gösterildiği” için karakoldaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Konuya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mahmud, “asli kusurlu” bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mahmud hakkında yakalama kararı verse de şüphelinin 2 Aralık’ta yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı.(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erzincan İliç’te siyanür sızıntısına yol açan Anagold'un 7,2 milyon dolar vergi borcu silinmiş

SONRAKİ HABER

Rotterdam Limanı’nda şüpheli ölüm: Özenç Sarıyıldız öldürüldü mü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa