14 Aralık 2023 12:37

Somali Cumhurbaşkanı'ndan oğlu ile ilgili açıklama: Teslim olmasını tavsiye ettim ama o bir yetişkin

Motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan ve ardından Türkiye'den kaçan oğlu hakkında açıklama yapan Somali Cumhurbaşkanı, "Teslim olmasını tavsiye ettim ama o bir yetişkin" dedi.

Fotoğraf: Murat Uysal/Evrensel

Paylaş

İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un kaçmasına dair tartışmalar sürüyor.

Associated Press (AP) haber ajansına konuşan Cumhurbaşkanı Mahmud, oğlunun kaza sonrasında Türkiye'den kaçmadığını, iş için ülkesine dönmesi gerektiğini savundu.

Oğlunun çarpışma sonrası kaza mahallinden ayrılmadığını ve ardından günlerce İstanbul'da kaldığını belirten Şeyh Mahmud, "Bu bir kazaydı. Kaçmadı. Bu olayla ilgili bir avukat tuttu. Ve hakkında bir yakalama kararı yoktu" dedi.

“TESLİM OLMASINI TAVSİYE ETTİM”

Oğlunun Türkiye ile bağlantısının sürdüğünü belirten Şeyh Mahmud, kendisine geri dönüp yargıya teslim olması tavsiyesinde bulunduğunu belirterek "Geri dönüp adalete teslim olmasını söylüyorum. Ama sonuçta o bir yetişkin ve bu onun vereceği bir karar. Ben dönmesi tavsiyesinde bulunuyorum" dedi.

Kazada yaşamını yitiren 38 yaşındaki motokurye Yunus Emre Göçer'in ailesine başsağlığı dileklerini ileten Somali Cumhurbaşkanı, "Kendilerine nasıl ulaşabileceğimi bilmiyorum. Sizin vesilenizle başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kayıplarının acısını paylaşıyoruz. Kayıpları için üzgünüz" dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da 30 Kasım’da Avrasya Tüneli Aksaray çıkışında Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Hassan Sheikh Mahmud’un kullandığı otomobil, motokurye Yunus Emre Göçer’e arkadan çarptı. Kazada ağır yaralanan Göçer kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Göçer’e çarpan ve kazadan sonra olay yerinden kaçan Mahmud  polis tutanağında “motokurye hatalı gösterildiği” için karakoldaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Konuya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mahmud, “asli kusurlu” bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mahmud hakkında yakalama kararı verse de şüphelinin 2 Aralık’ta yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Bakırlıoğlu: Sağlık harcamalarında 1999 yılının bile gerisindeyiz

SONRAKİ HABER

Korel işçileri tepkilerini fabrika duvarlarına yazarak gösterdi: Yaşasın sendika, kahrolsun patron

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa