14 Aralık 2023 15:51

MESAM ödül töreninde Mikail Aslan’a Ahmet Kaya Onur Ödülü

MESAM' 37. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla düzenlenen ödül töreninde Müzisyen Mikail Aslan’a "Ahmet Kaya Onur Ödülü" verildi.

Mikail Aslan, Ahmet Kaya Özel Ödülü ile | Fotoğraf: Metin Dağ

Paylaş

Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) 37. kuruluş yıl dönümünü gala ve ödül töreniyle kutladı. Çok sayıda sanatçının bir araya geldiği, İstanbul Grand Cevahir Otel’de düzenlenen gecede “Başarı”, “En İyi Çıkış Yapan”, “Basın”, “Onur” ve “35. Yıl Özel” ödülleri dağıtıldı.

Törende “Ahmet Kaya Onur Ödülü”ne Müzisyen Mikail Aslan’a verildi. Aslan’a ödülü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve Eski Erzincan Milletvekili Mustafa Kul tarafından takdim edildi.

"UZAK YAKIN HEPİMİZİN GÖNÜL TELİNDE AHMET KAYA'NIN PARMAK İZLERİ VAR"

Ödülü, baskı altında varlık mücadelesi veren dillere ve kültürlere armağan ettiğini belirten Mikail Aslan, ödülü alırken şunları söyledi:

"Uzak yakın hepimizin gönül telinde Ahmet Kaya’nın parmak izleri var. Bir gerçeği ve hakkı dile getirdiği için mahkûm edildi,  sürgünde kendi memleketinden uzak bir diyarda toprağa gömüldü.

Ahmet Kaya'nın cesareti ve yaşam felsefesi önünde saygıyla eğiliyorum. Bir daha bu memlekette hiç bir sanatçımız sürgün görmesin diye ve bir daha hiç bir sanatçımız sürgünde gözlerini hayata yummasın diye bu ödülü alıyorum.

Ayrıca bu ödülü, dünyanın neresinde olursa olsun baskılar altında varlık mücadelesi veren bütün mağdur dillere ve kültürlere armağan ediyorum". (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydın'da köpek katliamı: 3 günde zehirlenerek ölen köpek sayısı 9'a çıktı

SONRAKİ HABER

Hasan Bitmez'in ölümüyle Saadet Grubu yeter sayısının altına düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa