16 Aralık 2023 02:04

Ukrayna'da bir politikacı, yerel meclis toplantısın el bombaları patlattı

Ukrayna'da yerel bir politikacı, Keretskovskiy köy meclisi toplantısında 3 adet el bombası patlattı, 6'sı ağır 26 kişi yaralandı.

Telegram'da paylaşılan videoda Sergey Batrin'in toplantı odasına girdiği ve elindeki bombaları fırlattığı görülüyor

Paylaş

Ukrayna'nın Zakarpatya bölgesinde yerel meclis toplantısında bir politikacının el bombaları patlatması sonucu 26 kişi yaralandı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Zakarpatya'daki Keretskovskiy köy meclisindeki toplantıda bir milletvekili el bombaları patlattı.

Patlama sonucu ilk belirlemelere göre, 6'sı ağır 26 kişi yaralandı.

Ukrayna Güvenlik Servisinden yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve olayın "terör" niteliğinde değerlendirildiği belirtildi.

Ukrayna basınındaki haberlerde ise olayın Keretskovskiy köy meclisindeki toplantıda 2024 bütçe görüşmeleri sırasında gerçekleştiği ifade edildi. Sergey Batrin isimli milletvekilinin, toplantıda bazı bütçe konularıyla ilgili itirazlarda bulunarak 3 el bombası patlattığı kaydedildi.

Bombacının daha sonra Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından kurulan Halkın Hizmetkarı Partisi'nin meclis temsilcisi 54 yaşındaki Sergey Batrin olduğu açıklandı. Kendisi köy meclisinin kanun ve düzen komisyonunda çalıştığı kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Almanya: Vatandaşlığa ‘İsrail şartı’ kime yarar?

SONRAKİ HABER

Hakem Halil Umut Meler, cezaların caydırıcı olmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa