16 Aralık 2023 15:28

TÖB-SEN Bursa’dan ücretsiz ulaşım eylemi

TÖB-SEN Bursa, öğretmenlerin ücretsiz ulaşım talebinin reddedilmesini yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

Fotoğraf: Evrrensel

Paylaş

Öğretmenlere yönelik ücretsiz ulaşım talebinin reddedilmesine karşı TÖB-SEN Bursa, basın açıklaması yaptı.

Tüm Öğretmenler Sendikası Bursa İl Temsilciliği 10 Kasım’da eğitimcilere ücretsiz ulaşım desteği sağlanması için talepte bulunmuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedilen talebe ilişkin TÖB-SEN, Fomara Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

"Her fırsatta sosyal belediyecilikten bahsedenler iş uygulama aşamasında geldiğinde bin bir bahaneyle sosyal belediyecilikten uzaklaşmaktadırlar" diyen TÖB-SEN Yıldırım İlçe Temsilcisi Hamza Ugsuz, “Oysa bir öğretmenin ücretsiz seyahat hakkı tanınması onun aynı ilin çocuklarına daha verimli olması, ekonomik olarak rahatlaması ve psikolojik olarak motivasyonunu artması demektir. Ekonomik kriz ile birlikte geçim derdine düşmüş öğretmenin hak ettiği değerin verilmesi toplumun ve yerel belediyeciliğin aynı zamanda eğitime verdiği değeri de göstermektedir" dedi.

Öğretmenlerin okula giderken yaşadıkları ulaşım zorluklarına yönelik Ugsuz, "İkamet ettikleri adresten görev aldıkları okulları giderebilmek için bazen iki otobüs değiştiren öğretmenler her gün yaptıkları gidiş geliş maliyeti konusunda oldukça zorlanmaktadırlar. Aynı öğretmenlerin çocuklarının servis parası gibi giderler yaşadığımız ekonomik koşullarda hayatı zorlaştırmaktadır” açıklamalarında bulundu.

“ÖĞRETMENLERİN ÜCRETSİZ ULAŞIM HAKKI KARŞILANMALI”

Sosyal belediyeciliğin kamu yararına yapılması gerektiğini söyleyen Ugsuz öğretmenlerin kamu hizmeti sunduğunu ifade etti.

Ulaşım maliyetinin artmasının öğretmenlerin yeme içme ve giyinme konusunda kısıtlamalara gitmesine sebep olduğunu belirten Ugsuz şunları söyledi:

"Daha iyi bir yaşam koşullarında mesleğini sürdürmek isteyen öğretmenlerin ücretsiz ulaşım hakkı karşılanmalı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşım Dairesi bu konuda Türkiye’ye ve dünyaya açılan bir örnekler olduğunu göstermelidir. Talebimiz öğretmenlere ara tatil veya tatil dışında kalan zamanda ücretsiz ulaşım hakkının tanınmasıdır” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

F Oturumu: Hasta mahpuslar serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Düsseldorf’taki Levi's mağazası önünde Özak işçileri ile dayanışma eylemi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa