17 Aralık 2023 04:34

Sağlık emekçilerinden 70 TL’lik giyim yardım ödemesine tepki: Çorap bile alamayız!

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık emekçilerine yapılan giyim yardım ödemesi bu yıl 70 TL ile 263 TL arasında yatırıldı. Sağlık emekçileri, "Bu fiyata çorap bile alamayız" dedi.

Fotoğraf: Nurettin Fidancan/DHA

Paylaş

Hekim, ebe, hemşire, laborant, veri işleme personeli gibi sağlık personeline her yıl bir kez, Sağlık Bakanlığı giyim yardım ödemesi yapılıyor. Bu yılki ödemeler de sağlık emekçilerinin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Giyim yardım ödemesi olarak yatırılan ödemenin 70 TL ile 263 TL arasında olmasına sağlık emekçileri tepki gösterdi. Sağlık emekçileri, “Bu paraya çorap bile alamayız” dedi.

‘ÖNLÜKLER BİLE 300 TL’

SES Şişli Şube Denetleme Kurulu Üyesi Abuzer Aslan, her yıl bir sefere mahsus giyim yardımında bulunulduğunu hatırlatarak, “Yatırılan miktarlar günümüz koşullarında değil bir terlik, bir önlük almaya bir çorap almaya bile yetmiyor. Önlükler şu an 350-400 TL ama bana yatan ücret 70 TL.  Bu 70 TL’yle önlük almamız isteniyor” ifadelerini kullandı.  Kendilerine yatan giyim parasına tepki gösteren Aslan, “Artık çorabın tekini bu yıl diğer tekini de gelecek yılın parasıyla alırız” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen Aslan, “Bize yatırılan fiyata nerede kıyafet, önlük satılıyor?​” diye sordu.

Sağlık çalışanlarının da ekonomik olarak bir çıkmaz içinde olduklarını vurgulayan Aslan, “Bu ekonomik zorluğun içerisinde zorunlu olarak giyinilmesi gereken formaların rakamları bu kadar yüksek olunca daha da zorluk çekmiş oluyoruz. Bunların giyinmesi zorunluysa bunu devletin karşılaması gerekiyor ama maalesef yapmıyor. Çünkü işine gelmiyor. Biz de insanca yaşayacak ücret talebimizden vazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘PİYASA KOŞULLARINA GÖRE GÜNCELLENMELİ’

SES Şişli Şube Yönetim Kurulu Üyesi, Hemşire Muhsin Uysal ise, gerçekliği olmayan bu rakamların piyasa koşullarına göre güncellenmesi gerektiğini söyledi. Uysal, “Yardım tutarları enflasyon oranları da dikkate alınarak, piyasa fiyatlarına göre belirlenmeli. Yatan giyim yardımının tutarından anlaşılan o ki hükümete göre her şey yapılabilir 263 lira 77 kuruşla. Bir takım formanın fiyatı 300 liradan, bir çift çorabın 40 liradan, cerrahi bonenin ise 55 liradan başlıyor. Bu giyim yardımıyla 1 top kağıt alıp itiraz dilekçesi yazmak en mantıklısı. Ama metrelerce uzunluktaki bu dilekçelerimiz Meclis barbekülerinin çırası olursa diye düşünmüyor değiliz. Okusalar bile kendilerinin yazdığı mevzuata dayanarak bunun hukuka uygunluğundan bahsedeceklerdir” şeklinde konuştu. Uysal, “SES emekçileri olarak bize giyinmeyi bile lüks görenlere karşı hakların yasalardan önce geldiğini her fırsatta fiili meşru mücadelemizle hatırlatmaya devam edeceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

TÜM BEL-SEN Genel Kurulu: Sendikada mücadele değil ‘tek adam’ yönetimi var

SONRAKİ HABER

'İlaçta fiyat değişikliği halka hissettirilmemeli'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa