18 Aralık 2023 04:30

İzmir'den TPI işçilerinin mektubu: Özak işçileri kazanırsa Türkiye işçi sınıfı kazanacak

"Sömürüde sınır tanımayan patronunuza ve onunla her türlü iş birliği içinde olan sendikal bürokrasinize karşı başlatmış olduğunuz mücadele tüm Türkiye işçi sınıfının talebidir"

Fotoğraf: Petrol-İş İzmir Şube

Paylaş

Bir grup TPI işçisi
İzmir

Düşük ücret, kurtlu yemekler, mobbing ve tacize karşı insanca çalışılabilir koşullar ve insanca yaşanacak bir ücret için bu soğuk aralık günlerini mücadele ve kararlılığıyla ısıtan Özak Tekstil işçilerine selam olsun. TPI işçileri olarak bizler de 2022’nin temmuz ayında çok da farklı olmayan sebeplerden ötürü ek zam talebimizi üretimden gelen gücümüzü kullanarak kazandık ve bununla da yetinmeyerek yıllarca aksini yapması gerekirken bizi dizginleyen patronun talepleriyle uzlaştıran iş birlikçi sendikacılarımızı “Bu devran böyle sürmez” diyerek alaşağı ettik.

Her türlü çarpıtmaya, karalamaya ve baskıya rağmen birliğimizi bozmazsak kazanırız dedik ve kazandık. Mücadeleci Özak işçilerinin bu mücadeleyi kazanacak kararlılığı ve birlikteliği her eylemde kendini gösteriyor. Ayrıca temmuzdaki direnişimiz sırasında bizi tek ziyaret eden sendika, iş kolu ve konfederasyon ayırt etmeksizin işçi sınıfının birliği ve mücadelesinden yana olduğunu bildiğimiz Mehmet Türkmen gibi bir sendika başkanı ile bütünleşen mücadeleniz emin olun aynı dertten mustarip binlerce işçi için bir çoban ateşi olmuş durumda.

Siz Özak işçilerinin, jandarmasından polisine valisinden müftüsüne varana dek Özak patronunun çıkarları için size karşı uyguladığı fiziki ve psikolojik şiddete göstermiş olduğunuz direniş ve kararlılık dosta güven, düşmana korku salıyor. Sizleri ve yıllardır biz işçilerin görmek istediği mücadeleci sınıf sendikacılığının bir örneğini gösteren üyesi olduğunuz BİRTEK-SEN'i ve yine biz işçilerin görmeye çok alışkın olmadığımız yüreği işçi sınıfından yana atan, koruduğu ve kolladığı işçi sınıfının çıkarları olan, sizlerle birlikte o soğuğa ve şiddete direnen Emek Partisinin Antep ve İstanbul Milletvekilleri olan Sevda Karaca ve İskender Bayhan'ı kutluyoruz.

Sömürüde sınır tanımayan patronunuza ve onunla her türlü iş birliği içinde olan sendikal bürokrasinize karşı başlatmış olduğunuz mücadele tüm Türkiye işçi sınıfının talebidir. Ve onun içindir ki kazandığınızda Türkiye işçi sınıfı kazanacaktır. Ve inanıyoruz ki patron, jandarma ve müftü ittifakına karşı kararlı ve öfkeli Özak işçilerinin sınıfsal mücadeleci sendikası, emekten yana vekilleri ve yüreği Urfa’da atan milyonlarca işçi kardeşleriyle kurduğu birlik kazanacaktır. Biz TPI işçileri olarak mücadelenizi burada arkadaşlarımıza da anlatmaya ve onu büyütmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile maddi ve manevi her türlü dayanışma içerisinde olacağımızı ilan ediyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Turnanın Dansı film projesi başlıyor

SONRAKİ HABER

Dr. Murat Özveri: İş hukukunu değil işçi hukukunu yazdım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa