18 Aralık 2023 08:37
Son Güncellenme Tarihi: 18 Aralık 2023 15:54

Adana Büyükşehir Belediyesine operasyon | Karalar: Çekineceğimiz bir şey yok

Adana Büyükşehir Belediyesine "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla operasyon düzenlendi. Belediye Başkanı Zeydan Karalar, itibarsızlaştırmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesine, "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla operasyon düzenlendi. Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Çekineceğimiz bir şey yoktur, asla da olmayacaktır" dedi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği, Adana Büyükşehir Belediyesinde "rüşvet alındığı" ve "ihaleye fesat karıştırıldığı" ihbarı üzerine çalışma başlattı. Soruşturmaya ilişkin detaylı bilgi verilmese de belediyenin reklam ve bilboardlara dair faaliyetlerine ilişkin soruşturma yürütüldüğü iddia edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mürüvet S. ile birlikte 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrollerinin ardından Emniyete götürüldü.

Ekipler belediye binasında arama yaparken, çevik kuvvet polisi de çevrede güvenlik önlemi aldı.

KARALAR: İTİBARSIZLAŞTIRMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Genel Başkan Yardımcıları Burhanettin Bulut, Erhan Adem ve CHP Adana milletvekilleriyle birlikte belediye önünde açıklama yaptı.

CHP'li belediye başkanlarının itibarsızlaştırılmasına kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyleyen Karalar, "Biz görevimizi halka layık olarak yapıyoruz. Bizim belediyelerimizde kanuna aykırı asla bir şey olmaz. Kamuya zarar olmaz. Biz birilerine para kazandırmak için buraya gelmedik. Emniyet, savcılık bizden ne istemişse eksiksiz vermişiz, vermeye devam edeceğiz. Çekineceğimiz bir şey yoktur, asla da olmayacaktır. 10 yıldır başkanım ne benim ne elemanlarının karıştığı bir olay olmamıştır. Kadın arkadaşımızın odasını aramaya bir hücre evine gelir gibi TOMA ile gelmek şık olmamıştır" diye konuştu.

Halk TV canlı yayınında gazeteci İsmail Küçükkaya’ya da konuşan Zeydan Karalar, "Adana’da, bizim belediyemizde, bizim olduğumuz yerde kanunsuz hiçbir iş olmaz” dedi. Küçükkaya’nın “Nedir bu” sorusuna ise Karalar “Algı” yanıtını verdi.

İMAMOĞLU: ALGI YÖNETME

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu da sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamada "Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz tarihte hiç olmadığı kadar müfettiş denetimine tabi oldular bu dönem. Yıllardır her şey didik didik edildi, hiçbir açık çıkmadı. Bugün Adana Büyükşehir Belediyemize yönelik yapılan operasyonun da zamanlaması yine manidardır ve açıkça algı yönetmeye yöneliktir. Zeydan Karalar Başkanımızın yanındayız.” dedi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Binlerce hektarlık ormanlık alan orman sınırı dışına çıkarıldı |"Ek madde 16, orman işgalinin önünü açıyor"

SONRAKİ HABER

İsrail'in Şam'a hava saldırısı düzenlediği iddia edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa