20 Aralık 2023 17:03

Amedspor YİK Başkanı Burç Baysal: Öz gücüyle ayakta olan tek takım Amedspor

Amedspor'a destek amacıyla bir araya gelen meslek örgütleri, "Yasaklara rağmen demokratik ve centilmen bir şekilde tepkilerimizi ortaya koyuyoruz" diyerek taraftar yasağının kaldırılmasını talep etti.

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

Paylaş

Amedspor’a destek vermek amacıyla bir araya gelen meslek örgütü temsilcileri; takımın gücünü, kimliğinden ve kültüründen aldığını belirterek, Amedspor’un deplasmanda maruz kaldığı taraftar yasağının son bulması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır’da bulunan meslek örgütleri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor’a destek verdi. Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan bir restorantta düzenlenen kahvaltılı buluşmaya; Amedspor Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeleri, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Yılmaz, Tabipler Odası Başkanı Elif Turan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya katıldı.

“BAZILARI GİBİ ORTALIĞI ATEŞE VEMİYORUZ"

Kahvaltının ardından açıklama yapan Amedspor YİK Başkanı Burç Baysal, Amedspor’un kendi öz gücüyle ayakta kalan tek takım olduğunu belirtti. Uzun zamandır Amedspor’a yönelik sürdürülen deplasman yasağını hatırlatan Baysal, “Yasaklara rağmen demokratik ve centilmen bir şekilde tepkilerimizi ortaya koyuyoruz. Bazıları gibi ortalığı ateşe vermiyoruz. TFF’nin bunu görmesi gerekir. Amedspor’un güçlü olmasındaki etken arkasında birçok gönüllü ve güçlü birleşenleri olmasından geliyor” dedi. 

DTSO Başkanı Mehmet Kaya ise, Amedspor’un arkasında olduklarını ifade ederek, “Son dönemde kamuoyuna yansıyan kirli işlerin döndüğü futbol camiasını gördük. Amedspor’un en güzel ayırt edici özelliği de diğer takımlar gibi bu tarz işlerde yer almadan sadece kentin dinamiklerinin desteğiyle ayakta durduğunu bir kez daha gördük” dedi.

“KİMLİĞİ NEDENİYLE HEDEFTE”

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, bir arada olmalarının temel sebebinin Amedspor’un kimliğinden dolayı olduğunu belirtti. “Amedspor gücünü, kimliğinden, kültüründen aldığı gibi kentinin yarattığı destek ve kendi özgücüyle buraya kadar gelen bir takımdır” diyen Eren, “Amedspor, gittiği her kentte sırf Amedspor’un temsil ettiği kimlik ve kültürden dolayı taraftar yasağına maruz kalıyor” ifadelerini kullandı. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Hırant Dink cinayetinde 4 sanığa açılan "Anayasayı ihlal' davasında bireştirme kararı

SONRAKİ HABER

Çin lideri: Rusya ile ilişkiler stratejik tercih

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa