20 Aralık 2023 17:04

Çin lideri: Rusya ile ilişkiler stratejik tercih

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkesini ziyaret eden Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ile Pekin’deki görüşmesinde “Çin-Rusya ilişkilerini sürdürmek ve geliştirmek stratejik tercihtir” dedi.

Çin ve Rusya bayrakları | Görseller: Pixabay

Paylaş

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya ile ilişkileri sürdürmenin ve geliştirmenin iki tarafın da çıkarına bir “stratejik tercih” olduğunu ifade etti.

Çin ajansı Xinhua’nın haberine göre Şi, ülkesini ziyaret eden Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ile Pekin’de görüştü. Şi, görüşmede Çin’in Rusya halkının kendi seçtiği kalkınma yolunu izlemesini desteklediğini belirterek, “Çin-Rusya ilişkilerini sürdürmek ve geliştirmek iki ülkenin kendi halklarının temel çıkarları için yaptığı stratejik tercihtir” ifadesini kullandı. Yıl başından bu yana Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile iki kere bir araya geldiklerini hatırlatan Şi, ayrıca iki ülkenin hükümetler, yasama organları, siyasi partiler ve yerel yönetimler düzeyinde toplantılar yaparak farklı alanlarda pragmatik iş birliğini geliştirdiğini söyledi.

Şi, Çin ve Rusya’nın 2023 için hedeflediği 200 milyar dolar ticaret hacmine 11 ayda ulaştığına işaret ederek, bunun ekonomik ilişkilerin direncini ve işbirliği potansiyelini ortaya koyduğunu vurguladı. (AA)

 

ÖNCEKİ HABER

Amedspor YİK Başkanı Burç Baysal: Öz gücüyle ayakta olan tek takım Amedspor

SONRAKİ HABER

Uluslararası sermaye yüksek faiz, düşük ücret istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa