24 Aralık 2023 14:30

İstismar sanığı öğretmenin 25 yıla kadar hapsi isteniyor

Bursa'da 14 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan S.Y.'nin 25 yıla kadar hapsi isteniyor.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

BURSA’da yabancı dil öğretmeni olarak çalıştığı özel okulda evine davet ettiği 14 yaşındaki kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve 25 yıla kadar hapsi istenen S.Y, cinsel içerikli mesaj, fotoğraf ve görüntülerin suç olduğunu bilmediğini iddia etti. 

Kızının hareketlerinden şüphelenen ailesi, kızlarının cep telefonunu incelediğinde Öğretmeni S.Y. ile birbirlerine cinsel içerikli fotoğraflar gönderdiğini fark etti. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan S.Y, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık soruşturması sonunda S.Y. hakkında Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde ‘Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ’çocuğun cinsel istismarı’ suçlarından 9.5 yıl ile 22 sene arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davada S.Y’nin Avukatı Sedat Gülen müvekkilinin, öğrencisinin yaşını bilmesinin mümkün olmadığını ileri sürdü. Gülen fotoğraf ve görüntüleri öğrencisinin kendi rızasıyla gönderdiğini söyleyerek müvekkilinin serbest bırakılmasını istedi.

Duruşmada mütalaa veren savcı, tutuklu sanık S.Y.’nin, “çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “çocuğun cinsel istismarı” ve “müstehcenlik” suçlarından toplam 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını isterken, tutuklu sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

Uluslararası Marksist-Leninist örgütlerden EMEP'in 10. Kongresine dayanışma mesajları

SONRAKİ HABER

İskender Bayhan: Operasyonların sürmesi daha fazla sömürü, yoksulluk ve ölüm demek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa