25 Aralık 2023 13:00

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Yılın Kadınlarını seçiyor

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Yılın Kadınları anketi düzenliyor. Adaylar arasında direnişte olan Agrobay ve Özak Tekstil işçisi kadınlar ve EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da yer alıyor.

Görsel: SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği

Paylaş

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği son dört yıldır yılın kadınlarını gerçekleştirdiği anketle seçiyor. “Yılın Kadınları” anketindeki adayları belirlerken “Türkiye ve dünyada kadın hakları mücadelesi vermek”, “Cinsiyet eşitliğini savunmak”, “Sistematik baskılara direnme cesareti göstermek”, “Kadın dayanışmasına katkı sunmak” gibi kriterlerle belirlendiği ifade ediliyor.

2023 yılının aday listesi bu kriterler çerçevesinde, SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu’nda yer alan haberler kapsamında hazırlanarak Türkiye ve dünyadan  kişi ve grup belirlendi.

Adaylar arasında doğayı korumak için mücadele veren kadınlar, kadınların barış örgütleri, kadın dernekleri, sendikalaştıkları, haklarını istedikleri, insanca çalışma koşulları talep ettikleri için işten çıkarılan Agrobay işçisi kadınlar, Özak Tekstil’de BİRTEK-SEN üyesi bir kadın işçinin işten atılması sonucu üretimi durdurarak direnişe geçen Özak işçisi kadınlar, Burda Bebek fabrikasında yaşadıkları şiddet ve mobbinge karşı örgütlenme kararı aldıkları için Kod 45 ile tazminatsız olarak işten çıkarılan kadın işçiler, EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da var.

Oylama 25 Aralık'a kadar devam edecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kobane davası | Demirtaş: Müzakere ve diyalogdan kaçanlar bu ölümlerin sorumlusudur

SONRAKİ HABER

Boğaziçi’de kayyum rektörün okula giriş yasağı protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa