25 Aralık 2023 15:25
Son Güncellenme Tarihi: 25 Aralık 2023 16:39

TÜGVA'lıların hedef gösterdiği akademisyen emniyete ifadeye çağrıldı

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi, öğretim üyesi Zeliha Gizem Sayın, "ibadethane-ayakkabı" tartışması nedeniyle sosyal medya üzerinden hedef gösterildi, emniyete çağrıldı.

Fotoğraf: Google Street View ekran görüntüsü.

Paylaş

Kadir Has Üniversitesinde ibadet için kullanılan odanın dışındaki koridora ayakkabı ve çantalarını koyan öğrencileri, ayakkabılarını ayakkabılığa koymaları konusunda uyaran Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Zeliha Gizem Sayın hedefe konuldu. Sosyal medya ve yandaş gazeteler tarafından adeta linç edilen akademisyene öğrencileri sahip çıkarken üniversite yönetimi olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. TÜGVA'lılar başta olmak üzere sosyal medyadaki çok sayıda hesap tarafından hedef gösterilen akademisyen, Emniyet'e ifadeye çağrıldı. Öğrenciler ise hocalarına sahip çıktı.

Okulda yaptıkları açıklamayla hocaları Zeliha Gizem Sayın’a destek veren Kadir Has Üniversitesi öğrencileri, sosyal medyada yayınlanan sınırlı görüntülerle olayın çarpıtılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, hocalarını tehdit eden haber ve paylaşımın tehdit boyutuna vardığına işaret edilerek, “Okulumuzda 100 metre mesafe içerisinde 3 ayrı ibadet yeri de mevcuttur. Fakat okulumuz bünyesinde yer alan ibadethane içerisinde yer alan ayakkabılığı kullanmayarak, uyarıları dikkate almaksızın bu basit hususu dahi büyüten kişilerin toplu yaşam alanlarına saygı göstermeyişini desteklememiz mümkün değildir” denildi.

"TÜGVA VE MUADİLİ KURUMLAR OKULUMUZDA TEHDİT YARATMAKTADIR"

Akademisyen Sayın’ın hedef gösterilmesini hiçbir surette kabul etmeyeceklerini belirten öğrenciler, “Hedef gösterme çağrısını yapan ve bu konuda örgütlenme sağlayan TÜGVA ve muadili kurumlar biz öğrenciler için en güvenilir alanımız olan okulumuzda tehdit yaratmaktadır. Algı yaratanlar can güvenliğimiz konusunda bizi endişeye düşürüyor. Bu yapılanları kabul etmiyor ve göz yummuyoruz. Hocamızın yanındayız ve hocamıza uygulanan psikolojik ve sözlü şiddetin ilgili birimler tarafından soruşturmaya açılmasını ısrarla bekliyoruz” denildi. Açıklama sırasında bir grup öğrenci de açıklama yapan öğrencileri yuhaladı.

EĞİTİM SEN'DEN SAYIN'A DESTEK

Eğitim Sen 6 Nolu Üniversiteler Şubesi yaptığı açıklamada akademisyen Sayın'a yönelik saldırıyı kınadıklarını belirtti. 

TÜGVA'nın yayınladığı bildiride "Müslüman Türkiye Cumhuriyeti" ifadesi kullanılmıştı. Bugün okulda senato odasında ağırlandıkları söyleniyor.(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ceyhan Nehri’nde kaybolan çocuğun cansız bedeni bulundu

SONRAKİ HABER

Bize nasıl bir sendika ve ‘yönetici’ lazım?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa