İmzalı Müze Sohbetlerinin aralık ayı konuğu Adnan Özyalçıner oldu
Küçükçekmece Belediyesi, İmzalı Kitaplar Müzesi Sohbetlerinde Yazar Adnan Özyalçıner’i konuk etti. Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde Özyalçıner ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

Metin Celal, Adnan Özyalçıner, Kemal Çebi (soldan sağa) | Fotoğraf: Küçükçekmece Belediyesi
Küçükçekmece Belediyesi, İmzalı Kitaplar Müzesi Sohbetlerinde Yazar Adnan Özyalçıner’i konuk etti. İstanbul’da 22 Aralık’ta Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen söyleşiye Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ve öğrenciler katıldı.
Moderatörlüğünü Yazar Metin Celal’in yaptığı söyleşiye edebiyatçıların yanı sıra öğrenciler de katıldı. Edebiyat dünyasının önemli yazarlarından Özyalçıner, eserlerine dair anekdotları ve meslek hayatındaki anılarını katılımcılarla paylaştı.
‘İNSANLARIN İFADE EDEMEDİKLERİNİ YAZDIM’
Yazar Adnan Özyalçıner yazarlık serüvenini anlatarak, “Bütün çocukluğum ve gençliğim Karagümrük’te geçti. Orada işçi mahallesinde yaşıyordum ve orada yaşayan insanlar okuma yazma bilmiyordu ancak olan bitenin farkındaydılar. Olan aksaklıkları, geçim konusundaki ve siyasal konulardaki aksaklıkların farkındaydılar ve aralarında konuşup, eleştiriyorlardı ancak bunu ifade edemiyorlardı” dedi.
Öykü yazmaya başladığı zamanlarla ilgili Özyalçıner, konuşmasında “Ben ilk öykü yazmaya başladığım zaman onların ifade edemediklerini ben yazabilir miyim diye düşündüm ve ilk kez kenar mahalleden notlar diye yazmaya başladım. Bu öyküler sonradan kitap haline de getirildi. Eskiden camilerin önünde kitaplar satılırdı, benim ilk okumalarım bu kitaplardan oldu. İlk öykümü ortaokul sıralarında Ömer Seyfettin'in eserlerine benzeterek yazdım. İlk öyküm 1953 şubat ayında, 19 yaşındayken bir sanat dergisinde yayımlandı” ifadelerini kullandı.
Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Yazar Adnan Özyalçıner’e teşekkür ederek hediye takdim etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et