26 Aralık 2023 12:38

EMEP Milletvekili Karaca’dan Savunma Bakanı Güler’e: Daha kaç yoksul savaşa kurban edilecek?

EMEP'li Sevda Karaca, Savanma Bakanının hayatını kaybeden askerler arasında kaç bürokrat, milletvekili, bakan, sermayedar çocuğu olduğunu açıklamasını istedi: "Daha kaç yoksul savaşa kurban edilecek?"

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, yaşamını yitiren 12 askerin ardından operasyonlara devam mesajı veren Milli Savunma Bakan’ı Yaşar Güler’e soru önergesi yöneltti. Irak’ın Kürdistan bölgesindeki operasyonda ve Pençe-Kilit Harekatında toplam 12 askerin çatışmalarda hayatlarını kaybetmesine ilişkin bakanlığın resmi açıklamalarına atıf yapan Karaca, yaklaşık 40 yıldır süren çatışmalarda binlerce gencin hayatını kaybettiğini kaydetti. Bakan Güler’in hayatını kaybeden askerler arasında kaç bürokrat, milletvekili, bakan, sermayedar çocuğu olduğunu açıklamasını isteyen Karaca, “Kürt sorununun savaşla çözülemeyeceğinin anlaşılması daha kaç yoksul aile çocuğunun savaşçı politikalara kurban edilecek” diye sordu.

SADECE BU HAREKATTA 113 ASKER

Yalnızca Pençe-Kilit Harekatında 113 askerin hayatını kaybettiğinin resmi makamlarca duyurulduğuna dikkat çeken Karaca, “Bakanlığınız her seferinde ‘son terörist kalıncaya kadar operasyonlara devam edileceği’ şeklinde açıklamalar yapmıştır. Basına yansıyan asker ailesi görüntüleri, derin yoksulluğa dikkat çekmiş ve kamuoyunca geçmiş görüntüler de hatırlatılarak geçmişten bu yana hayatını kaybeden askerlerin yoksul aile çocukları olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir” dedi.

SİHA ÜRETİCİLERİYLE İLİŞKİ NEDİR?

Kürt sorununun çatışma ve savaşla çözülemeyeceğinin anlaşılması için daha kaç on yılın geçeceğini, daha kaç yoksul aile çocuğunun savaşçı politikalara kurban edileceğini soran Karaca, şu sorulara yanıt istedi:

  • Bakanlığınızın bugüne kadar süren operasyonlarında hayatını kaybeden askerlerden kaçı bürokrat, milletvekili, bakan, cumhurbaşkanı, sermayedar çocuğudur?
  • Bakanlığınızın uygulayıcısı olduğu savaş politikası; Türkiye halkının mı, iktidarınızın mı çıkarlarını savunmaktadır?
  • SİHA ve İHA üreticileri ile savaşçı politikalarınız arasında nasıl bir ilişki vardır? Savaşta devam ısrarınız, silah ve enerji tekellerinin kârı için midir?
  • Ölümlerin durması, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için Bakanlığınız adım atacak mıdır?

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kuruma noktasına gelen Kazandere ve Papuçdere barajları dolmaya başladı

SONRAKİ HABER

Ayhan Bora Kaplan'la bağlantılı şirketler kamu ihaleleri almış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa