27 Aralık 2023 15:33

Semra Somersan son yolculuğuna uğurlandı

Barış Akademisyeni, yazar ve gazeteci Semra Somersan Firuzağa Camisinde düzenlenen törenin ardından Feriköy Mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı

Fotoğraf: Fatih Polat/Evrensel

Paylaş

Barış Akademisyeni, yazar ve gazeteci Semra Somersan son yolculuğuna uğurlandı. Somersan'ın cenazesi Beyoğlu’na bağlı Cihangir’deki Firuzağa Camisinden kaldırıldı, ardından Feriköy Mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi. Somersan’ın cenazesine yakınlarının yanı sıra pek çok gazeteci, yazar ve akademisyen de katıldı. Ayrıca Somersan’ın cenaze törenine Evrensel gazetesi, Türk Eğitim Vakfı, Çağdaş Eğitim Vakfı gibi pek çok kurum çelenk gönderdi.

SEMRA SOMERSAN KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun olan, The Ohio State Üniversitesinde 1976'da Antropoloji Bölümünden yüksek lisans, 1981’de doktora derecesini alan Somersan, ABD’de iki yıl öğretim görevlisi olarak çalıştıktan sonra Türkiye'ye döndü. Nokta dergisi ve Cumhuriyet gazetesinde çalışan Somersan, Evrensel gazetesinin ilk ekibinde yer aldı. Özgür Gündem gazetesinde haber müdürü olarak çalıştı, Demokrat dergisi için yazdı. 2000 yılında üniversiteye giren Somersan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünün öğretim üyesiydi.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aliağa’da işçilerin yeni yıl beklentisi: Zam durdurulsun

SONRAKİ HABER

İki kurye yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa