Roboski katliamında yaşamını yitirenler Adana'da anıldı | 12 yıldır talep “adalet”

Şırnak’ın Uludere ilçesi Roboskî köyünde 19’u çocuk 34 kişinin katledilmesinin 12’nci yılı dolayısıyla Adana'da İnönü Parkı'nda İHD şubesinin çağrısıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

28 Aralık 2023 15:35
Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi, Şırnak’ın Uludere ilçesinin Roboskî köyünde 19’u çocuk 34 kişinin 28 Aralık 2011’de katledilmesinin 12’nci yılı dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Anma etkinliğinde kartonlara yazılı harflerden oluşturulmuş “Roboski için Adalet” yazısı ile İnönü Parkı’nda adalet talep edildi. Ellerinde karanfiller taşıyan yurttaşlar, Roboski katliamında yaşamını yitirenleri andı. İnönü Parkı’nda gerçekleştirilen açıklamayı okuyan İHD MYK Üyesi ve Şube Başkanı Yakup Ataş, faillerin yargılanması ve adaletin sağlanması gerektiğini söyledi.

Roboski katliamının, Askeri Savcılığın kararında da belirtildiği üzere Genelkurmay Başkanlığı talimatı ile herkesin gözleri önünde işlendiğini ifade eden Ataş, Roboski’nin kamu görevlileri tarafından işlenmiş ilk katliam olmamasına rağmen devletin dahi inkar edemediği bir katliam olduğunu belirterek “Dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Roboski Katliamının MİT yetkilileri tarafından verilen istihbarat neticesinde yapıldığını açıkça beyan etmişti” dedi.

Roboski’de yaşanan acının Türkiye’nin iç siyaset malzemesi sorunu değil, insanlığa dair ve uluslararası bir sorun olduğunu ifade eden Ataş, “Roboski ile yüzleşmeyen bir Türkiye ve uluslararası kamuoyu, demokrasi ve insan hakları sorunsalı ile karşı karşıya kalmaya devam edecektir. Roboski aydınlatılmadıkça, Roboski’de yaşananlar halka açıkça anlatılmadıkça Türkiye siyasetinde sivilleşme ve demokratikleşme söz konusu olmayacaktır” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3 aydır kayıp olan Kırgızistanlı kadının cesedi gömülü bulundu

SONRAKİ HABER

İzBB Evde Bakım işçileri: Verilen sözler tutulana kadar eylemlerimize devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa