Roboski'de katledilenler Dersim'de anıldı: Roboski Katliamı aydınlatılsın
Dersim Emek ve Demokrasi Platformu Roboski Katliamı'nda yaşamını yitirenleri andı.

Fotoğraf: Evrensel
İLGİLİ HABERLER

Roboskî'de katledilenler 12. yılda anıldı: Bir kez daha adalet ve barış talebi

Roboski katliamında yaşamını yitirenler Adana'da anıldı | 12 yıldır talep “adalet”

Roboskî Katliamı'nın üzerinden 12 yıl geçti: Hani karanlık dehlizlerde kaybolmayacaktı?
Dersim Emek ve Demokrasi Platformu Roboski Katliamı'na dair Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Platform adına açıklamayı DEM İl Eş Başkanı Esma Ataş okudu. Ataş olayın üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen tek bir kişinin yargı önüne çıkarılmadığını, soruşturmalarının düşürüldüğünü yeni yapılan soruşturmaların da ilerletilmediğini ifade etti.
"SUÇ İŞLEYENLER KORUNUYOR"
Suç işleyenlerin korunduğunu söyleyen Ataş "Cezasızlık politikası, sonradan birileri bu suçları işlemeye devam etsin diye süreklileştirilmiştir. Roboski'de ceza almayanlar, sonrasında insanlığa karşı suçları işlerken tereddüt taşımamışlardır. Roboski Katliamını saklayan medya, bölgemizde yaşanan bütün kötülüklere yüzünü çevirmiş; sokaklarda günlerce bekletilen bedenleri görmemeye devam etmiştir” diyerek sözlerine devam etti.
"ADALET ARAYIŞIMIZ SÜRECEK"
Gelinen 12 yıllık süreçte Roboski’de adaletin yerini bulması için birçok girişimde bulunulduğunu fakat savaş uçaklarıyla katledenlerin adaleti sağlamayıp hesap vermediği gibi çocukları, kardeşleri öldürülmüş ve adalet arayan ailelerin cezaevine atıldığını söyleyen Ataş "Adalet taleplerini susturmak için baskı uygulamıştır. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı yoktur. Roboski Katliamının sorumlularının gün yüzüne çıkarılmasına, katliamın tüm yönleri ile aydınlatılmasına yönelik mücadelemiz devam edecektir" dedi. (Dersim/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et