29 Aralık 2023 16:11

Özak direnişi tüm engellemelere rağmen devam ediyor

Urfa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Özak Tekstil’de, Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’e geçen işçilerin mücadelesi 33 günü geride bıraktı.

Fotoğraf: Mazlum Ayçiçek/BİRTEK-SEN

Paylaş

Urfa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan Özak Tekstil’de, Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’e geçen, işten atılan arkadaşlarının geri alınması ve BİRTEK-SEN’in tanınması talepleriyle mücadele eden işçilerin direnişi 33. günü devirdi.

Özak işçilerin direnişi devam ederken Özak patronunun da engellemeleri devam ediyor. Özak Tekstil patronunun 5 Aralık’ta “üretimin önemli oranda aksatılması ve yapılan grevin yasa dışı olması” iddiası ve direnişin yasaklanması talebiyle yazdığı dilekçe üzerine açtığı davanın 27 Aralık’ta duruşması görülmüştü. Mahkeme, patronun istediğini yerine getirerek, işçilerin fabrika çevresinde yaptığı eylemlerinin durdurulmasına karar vermişti. Kararın hukuksuz olduğunu değerlendiren hukukçular ise gerekli bütün girişimlerin yapılacağını duyurmuştu.

DİRENİŞ 200 METRE ÖTEDE SÜRDÜRÜLÜYOR

Alınan bu kararın hemen ardından jandarma işçilere yarın direniş alanında bulundukları takdirde müdahale tehdidinde bulunmuştu.

Yapılan müzakerelerin ardından işçiler ve BİRTEK-SEN direnişlerine devam kararıyla direnişlerinin 33. gününde de mevcut direniş alanının 200 metre ötesinde direnişlerini sürdürmeye devam etti.

"NE OLURSA OLSUN DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Direnmeye devam eden işçiler, “Ne olursa olsun direnmeye devam edeceğiz. Her türlü engellemeye karşı buradayız. Hakkımızı burada arayamayacaksak nerede arayacağız” dedi. (Urfa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2023'te Ortadoğu: Savaşlar ve yeni dengeler yılı

SONRAKİ HABER

EMEP 10. Kongresine mektuplar: Geleceğin sahipleri kongredeydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa