29 Aralık 2023 16:52

ALİKEV Genç Sanatçı Fonu sergisi devam ediyor

Ali İsmail Korkmaz Vakfının (ALİKEV) Genç Sanatçı Fonu (GSF) sergisi 20 Ocak’a kadar İstanbul’da Beyoğlu’daki Karşı Sanat’ta ziyaretçilerini bekliyor.

Dilan Mine Uğurlu'nun Fırtına Habercisi eseri (Fotoğraf: ALİKEV)

Paylaş

Ali İsmail Korkmaz Vakfının (ALİKEV) Genç Sanatçı Fonu (GSF) sergisi 20 Ocak’a kadar İstanbul’da Beyoğlu’daki Karşı Sanat’ta ziyaretçilerini bekliyor. 22 Aralık’ta açılışı gerçekleşen serginin bu yılki teması “tanıklık” oldu. 12 genç sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi ve tema kapsamında, ocak ayı boyunca sanatçılar tarafından yürütülecek atölyeler ve sergi konuşmaları yapılacak.

GSF, özellikle sosyal ve ekonomik sermayeden yoksun, sivil toplum ve kültür sanat kurumlarında yeterince temsil edilmeyen genç sanatçıları desteklemek amacıyla yapılıyor. Projenin başladığı 2018 yılından itibaren 2021-2022-2023 yıllarındaki uygulama performansı ile yarattığı doğrudan ve dolaylı etkilerin incelendiği Genç Sanatçı Fonu etki raporunun lansmanı 16 Ocak’ta gerçekleşecek. Program kapsamındaki çalışmaların etkinliğini, verimliliğini ve yarattığı sonuçları ortaya koyan raporun hazırlanması süreci Kültür Yöneticisi Saliha Yavuz tarafından gerçekleştirildi.

Programın yürütücülüğünü Şeyma Keskin, serginin Küratörlüğünü ise Deniz Zeybek ve Sena Tural üstlendi. Sergide Alihan Erdoğan ve Ezgi Ceylan “Duvarlar Bile Biliyor: İmroz Şarkıları”, Anet Sandra Açıkgöz “Füg”, Dilan Mine Uğurlu “Fırtına Habercisi”, Ebru Aksoy “İki Dudak Arasında”, Ecre Begüm Bayrak “Yağmurlar Yağdığı Zaman”, Gamze Çiçek “Tohumları Saklayanlar”, Hazal Beril Çam “Sinek Gibi”, Mavi Melike Çatkın “Çatlakların Sesi”, Özlem Köse “Sızıntı”, Seyhan Yegin “Dejavu”, Suhan Lalettayin ve Hakan Öktem “Şiir Yaz!”, Yazı Ece Köz ve Nur Bardakçı “Oradaydım” çalışmalarıyla yer aldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayyum rektörler cadı avında

SONRAKİ HABER

Almanak 2023 | Yapay zeka kimin için?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa