01 Ocak 2024 04:55

Yeni yıla direnişle girdiler

Yeni yılı direniş alanlarında karşılayan Özak Tekstil, Pekintaş, Burda Bebek, Kromevye, Agrobay ve Sputnik işçileri, mücadelelerine 2024 yılında da kararlılıkla devam edeceklerini söylüyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Özak Tekstil, Pekintaş, Burda Bebek, Kromevye, Agrobay ve Sputnik işçileri yeni yıla direniş ve grevlerle girdi.

Kölece çalışma koşullarına karşı üyesi oldukları Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’de örgütlenen Urfa’daki Özak Tekstil işçilerinin direnişi sürüyor. İşçiler patron ve devlet baskısına karşı mücadelelerinde kararlı olduklarını söylüyor.

Düzce’deki Pekintaş’ta çalışan, sendikaya (Türk Metal) üye olduktan sonra işten atılan işçilerin işe iade ve tazminat talepleriyle başlattıkları direniş her türlü baskıya rağmen devam ediyor.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Burda Bebek’te işçiler Türk-İş’e bağlı Petrol-İş’e üye oldu. Sendikanın çoğunluğu sağlamasıyla yetki alındı ancak Burda Bebek patronu 9 kadın işçiyi Kod 49 ile tazminatsız bir şekilde işten attı. İşten atılan işçiler fabrika önünde direnişe başladı.

İzmir’de bulunan Agrobay Seracılık’ta çalışan işçiler Tarım-Sen’e üye olunca işten çıkarıldı. Fabrika önünde direnişe başlayan işçilere çeşitli zamanlarda polis müdahale etti. İşçiler direnişlerine devam edeceklerini vurguluyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı (Sputnik) Türkiye Bürosu arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması ve işten atmalar yaşanması üzerine başlayan grev devam ediyor.

İstanbul Esenyurt’ta Kromevye fabrikasında çalışan Besra Demir, baskılara karşı sendikaya (Birleşik Metal-İş) üye olduktan sonra işten atıldı. Demir’in Birleşik Metal-İş ile fabrika önünde başlattığı eylem sürüyor. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten "İsrail'e lanet" yürüyüşü açıklaması: Emekçiler kutuplaştırmaya prim vermeyecektir

SONRAKİ HABER

ALO 170'e 12 yıl boyunca günde ortalama 29 mobbing ihbarı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa