31 Aralık 2023 23:07

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinin 72 işçisi yeni yıla işsiz giriyor

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde çalışan 72 işçi işten çıkarıldı. İşçiler, düzenledikleri basın açıklamasında "2024’e işsiz giriyoruz. Tazminat hakkımız da gasbediliyor" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde çalışan 72 işçi, yeni yıl öncesi işten çıkarıldı. İşçiler, ihbar ve kıdem tazminatı hakları ile ihaleyi alacak şirket bünyesinde çalışmaya devam etme talebiyle İbni Sina Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada, “Maalesef 2024’e işsiz giriyoruz. Tazminat hakkımız da gasbedilmektedir. Arkadaşlarımızın hepsi de asgari ücretle çalışan arkadaşlarımızdır. Sayın rektörümüzü ihaleyle devri yapılan birimlerde işimizin devam etmesi konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz” denildi.

İbn-i Sina hastanesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Başkanı Rüstem Kahraman ve SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer de katıldı.

“2024’e işsiz giriyoruz, adalet istiyoruz” pankartı taşıyan işçiler, hastane yerleşkesine alınmayarak kapıya yönlendirdiler. Engelleme girişimlerine rağmen açıklamayı gerçekleştiren işçiler şunları dile getirdi:

"Bizler Ankara Üniversitesi Ankara Tıplılar Vakfına bağlı olarak Antıp AŞ’ye bağlı olarak Cebeci Tıp Fakültesi, İbni Sina hastanesinin morfoloji, kafeler, market ve otoparklarda yıllarca hizmet vermiş işçileriz. Gerek personel gerek hastanelerde görev yapan değerli hocalarımız ile hiçbir sorunumuz olmadığı gibi aksine birer abi, kardeş, aile olduk. Bu birimde çalışan 72 arkadaşımızın her biri kaliteli ve mesleki anlamda donanımlıdır. Ailesinde ciddi anlamda sağlık sorunu olan arkadaşlarımız da var. Örneğin bir arkadaşımızın kızı 3 yaşında, Hacettepe Hastanesinde kanser tedavisi görmekte, bazı ilaçları ücretli alması gerekmektedir. İçimizde parkinson hastası olup da çalışmak zorunda kalan arkadaşlarımız bulunmaktadır. Diğer arkadaşlarımızın bakmakla yükümlü ailesi olup memlekete faydalı insanlar durumuna getirmekle yükümlü çocuklarımız var. Ve maalesef biz 72 arkadaşımla 2024’e işsiz giriyoruz. Tazminat hakkımız da gasbedilmektedir. Arkadaşlarımızın hepsi de asgari ücretle çalışan arkadaşlarımızdır. Sayın rektörümüzü ihaleyle devri yapılan birimlerde işimizin devam etmesi konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu gazeteci Furkan Karabay’dan yılbaşı mesajı

SONRAKİ HABER

Yeni yıl zamla başladı: Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa