01 Ocak 2024 10:29
Son Güncellenme Tarihi: 01 Ocak 2024 12:24

Gazzeliler yeni yıla da bombardıman altında girdi

İsrail, yılbaşı gecesi boyunca Gazze Şeridi’nin merkezi bölgesi defalarca vuruldu. Hayatını kaybeden onlarca Filistinli yeni yılı göremedi.

Fotoğraf: Ali Jadallah/AA

Paylaş

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik hava ve karadan düzenlediği saldırılarına gece boyu devam etti. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki En-Nusayrat Mülteci Kampı ve kampta bulunan Ebu Davud Camii çevresine yönelik bombardımanında ölen ve yaralananlar oldu.

İsrail topçu birliklerinin Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı ve Gazze kentinin doğusundaki et-Tuffah Mahallesine yönelik saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı.

Topçu birlikleri, güneydeki Han Yunus kentine art arda şiddetli saldırılar düzenledi; bu bombardımanda da ölen ve yaralananlar oldu.

Ayrıca, İsrail savaş uçakları ile topçularının yoğun bombardımanı nedeniyle Gazze Şeridi’nin orta kesimi şiddetli patlamalarla sarsıldı.

Sağlık kaynakları, İsrail’in Gazze’nin doğusundaki Zeytun Mahallesi’ndeki Devlet Kavşağı yakınında bir grup vatandaşı bombalaması sonucu, çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını aktardı.

İsrail’e ait insansız hava araçları (İHA) da Megazi Mülteci Kampı’nda bir evi, Nusayrat Kampı’nda ise birkaç evi bombaladı. Saldırıda çoğunluğu çocuk, çok sayıda kişi yaralanırken birkaç kişi hayatını kaybetti.

CAN KAYBI 21 BİN 978'E YÜKSELDİ

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının son 24 saatte 156 artarak 21 bin 978'e, yaralı sayısı 57 bin 697'ye yükseldiğini açıkladı.

Sağlık sektörüne yönelik ihlallere de yer verilen açıklamada, İsrail güçlerinin 312 sağlık çalışanı ve 40 sivil savunma görevlisini öldürdüğü aktarıldı. Açıklamaya göre 106 gazeteci İsrail saldırılarında hayatını kaybetti.

İsrail güçleri 99 sağlık çalışanı ve 10 gazeteciyi alıkoydu, 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 1,8 milyon kişi yerinden edildi.

Yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı kalabalık merkezlerde 355 bin bulaşıcı hastalık vakası tespit edildi.

İsrail ordusunun hava saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde 126 hükümet tesisi ile 92 okul ve üniversite yerle bir oldu, 285 okul ve üniversite kısmen yıkıldı. 65 bin konut, 119 cami ve 3 kilisenin tamamen yıkıldığı Gazze Şeridi'nde toplamda 290 bin konut zarar gördü.

İsrail ordusu, 142 sağlık kuruluşunu hedef aldı, 53 sağlık merkezi ile 23 hastaneyi hizmet dışı bıraktı ve 104 ambulansı kullanılmaz hale getirdi.

Filistin'in kültürel mirasını hedef alan İsrail, saldırılarıyla Gazze'de 200 tarihi ve kültürel varlığı yıktı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da yılın ilk gününde yollar boş kaldı

SONRAKİ HABER

Çin Devlet Başkanı Şi: Tayvan ile birleşme kaçınılmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa