01 Ocak 2024 11:42

İran’da çelik işçileri "greve devam" dedi

İran’ın Huzistan eyaletindeki Ahvaz Ulusal Çelik Grubuna bağlı fabrikada 21 işçinin işten çıkarılması üzerine başlayan grev sürüyor.

Fotoğraf: iranintl.com

Paylaş

İran'da Ahvaz Ulusal Çelik Grubu işçilerinin grevi onuncu gününe girdi.

İran İşçileri Özgür Sendikası Telegram kanalı cumartesi sabahı işçiler tarafından bir toplantı ve protesto yürüyüşü düzenlendiğini bildirdi. Videolarda işçilerin “aşağılanmayı kabul etmediklerini” ilan ettikleri sloganlar attıkları görülüyor. Bir videoda Ahvaz Ulusal Çelik Grubu’ndan bir işçi “Taleplerimiz yerine getirilene kadar protestolar devam edecek” diyor.

Ahvaz’daki grev yakın zamanda 21 işçinin işine son verilmesi ve iş sınıflandırma planlarının uygulanmamasından kaynaklanmıştı.

İran İşçileri Özgür Sendikasının açıklamasına göre, işçiler geçtiğimiz perşembe günü Huzistan Eyaleti Çalışma Genel Müdürlüğü, Ulusal Banka ve çeşitli devlet kurumlarından temsilcilerle bir araya geldi.

Toplantıya ilişkin yayımlanan talep listesinde “Yolsuzluğa bulaşmış CEO’nun görevden alınması, Ulusal Banka mülkiyetinin ortadan kaldırılması ve işçilere şirket yönetiminde bir rol verilmesi” yer aldı. Ancak henüz herhangi bir sonuç açıklanmadı. İşçiler ayrıca planlanan toplantı öncesinde bir açıklama yayımlayarak “yetkililerin tehditleri ve eylemsizliği devam ettiği sürece” greve devam edeceklerini ilan ettiler. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yeni yıla maden ocağında çalışarak girdiler

SONRAKİ HABER

Yangında anne, baba ve ikiz çocuklarından biri öldü, diğeri yaşam savaşı veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa